Αποστολικά και… άλλα

=Εργασιακή εφεδρεία εσείς. Πολιτική αποστρατεία εμείς με την ψήφο μας.
=Όταν ποζάρεις στον φωτογραφικό φακό κάποια φωτογραφία σου θα είναι η τελευταία.
Πρωθυπουργικό γνωμικό
=Οι διπλωμάτες, Πάνο μου, αποτρέπουν πολέμους, δεν σχεδιάζουν.
Στρατιωτικό γνωμικό
=Άνοιξε τα σαλόνια των προνομιούχων μετόχων που είχε κλείσει πριν από λίγο καιρό ο Ευάγγελος. Δυστυχώς δεν έχουμε κοινή μοίρα.
=Κι όμως υπάρχει Εισαγγελέας που αμφισβητεί το κόλπο Κεντέρη – Θάνου – Τζέκου με την υπόθεση ντόπινγκ κοντρόλ το 2004… Το κοινό περί δικαίου αίσθημα πήγε περίπατο και η ξεφτίλα της χώρας για άλλη μια φορά γίνεται πρώτο θέμα… Γεια σου κυρ Εισαγγελέα, με τα στοιχεία σου τα νέα… Γεια σας κύριοι δικαστές με τις νέες εκδοχές.
=Ο Βενιζέλος ετοιμάζεται να φάει κάνα δύο-τρεις γενικούς γραμματείς, αν προλάβει. Φυσικά με τις εξελίξεις που έρχονται.
=Οικογένεια Βαρδινογιάννη, σε ευχαριστούμε για όσα ζήσαμε 32 χρόνια τώρα.
Ένας βέρος Παναθηναϊκός
=Η Άννα έχει χάσει το στιλ της με την επίθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Φταίνε οι άλλοι, όχι εκείνη. Από τον Άννα στον Καϊάφα και στη μέση ο Πόντιος Πιλάτος.
=Ποιο πράσινο στέλεχος, ακούγοντας την ανακοίνωση αποχώρησης της οικογένειας Βαρδινογιάννη από την πράσινη ΠΑΕ, είπε δυνατά: «Άντε και στα δικά μας».
=Στα δικά σου Γιώργο.
=Την ώρα που ιδιωτικοποιούνται τα πάντα, ο Ραγκούσης κρατικοποιεί τα ταξί…
=Όλγα μου, τι ελληνικούρες μάς ξεφούρνισες προχθές. Ακούς εκεί αχίλλεια πτέρνα… αντί του σωστού αχίλλειος πτέρνα.
=Όταν η Παιδεία γίνεται φωτοτυπία, η χώρα τελείωσε Άννα της φωτογραφίας.
=Η ωραία Άννα μπορεί να βγει φωτοτυπία και να σταλεί στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά πώς μαθαίνουν γράμματα.
=Η χώρα δεν σας ανήκει.
=Γιατί μας δίνετε άραγε μισθούς, δώστε μας ένα φέρετρο και ένα φτυάρι και να πάμε μόνοι μας στον Άγιο Πέτρο.
=Δύο ιστορικά επώνυμα, Βενιζέλος – Παπανδρέου, μας οδηγούν στην καταστροφή. Η παρτίδα πάνω από την πατρίδα.
=Με λάθος συνταγές, Βαγγέλη, ο ασθενής δεν σώζεται.
=Σε λίγα χρόνια θα τσακώνονται οι Έλληνες για το ποιος είπε το ΝΑΙ στους Γερμανούς. Πάντως ο λαός είναι σίγουρο ότι δεν είπε το ΝΑΙ…
=Το τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου «Σώσε με, σώσε με, δώσʼ μου να πιω το δηλητήριο, είναι η ζωή μου ένα μαρτύριο» είναι ο εθνικός ύμνος των ΠΑΣΟΚων του Γιώργου…
=Βρήκαν τον εχθρό οι πρώην ΚΝίτες και νυν πράσινοι υπουργοί: Για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι όντως οι πρώην ΚΝίτες δημόσιος κίνδυνος.
=Φτιάχνουν οδικούς χάρτες, ενώ οι ίδιοι έστρωναν τον δρόμο για τον Γιώργο τότε. Στέφανε, ξέχασες τι έλεγες για τον οδηγό Γιώργο και τον κακό Βαγγέλη. Τώρα στα αδιέξοδα της πολιτικής ψάχνεις να χαράξεις νέους δρόμους αδιέξοδους…
=Όταν Μιχάλη… ασχολούνται με το μπλουζάκι και όχι με την ουσία του συνεδρίου, η ανάπτυξη πάει περίπατο…
=Πανικός, βλέπουν την πλάτη του Βενιζέλου και παθαίνουν σοκ στο ΠΑΣΟΚ.
=Τον άλλο τον ΜΕΓΑΛΟ τον έλεγαν Ανδρέα Παπανδρέου, τον σημερινό, τον μικρό, τον λένε Ανδρέα Λοβέρδο. Καμία σχέση πιστέψτε με.
=Αν δεν κάνω λάθος κι εσείς κύριε Ανδρέα της Υγείας είστε καθηγητής στο πανεπιστήμιο, δηλαδή δημόσιος υπάλληλος. Δεν ξέρω αν τα βάζετε και με τον εαυτό σας, επειδή ταλαιπωρείτε τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια Έλληνες, αλλά σας πληροφορώ ότι ως υπουργός ταλαιπωρείτε αφάνταστα… και τη λογική και την αισθητική μας.
=Ας ρωτήσει η κυβέρνηση πόσοι υπουργάδες δημόσιοι υπάλληλοι εισπράττουν τον μισθό τους, αν τον εισπράττουν και αν τον δηλώνουν κιόλας.
=Αλήθεια, πόσοι βουλευτές εισπράττουν δεύτερο μισθό από τις δημόσιες δουλειές που κατέχουν, αν κατέχουν, λόγω ασυμβίβαστου…
=Τι κάνει άραγε εκείνο το Ελεγκτικό και δεν δίνει τη λίστα των πρώην υπουργών και βουλευτών που ζήτησαν αναδρομικά. Όταν δώσατε -και καλά δώσατε- για τους φοροφυγάδες, δώστε και για τους λοιπούς του πολιτικού μας συστήματος. Ευάγγελε προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα.


Σχολιάστε εδώ