Μετά τα ασφαλιστικά και πρόταση για επίσχεση εργασίας στην «Ε»

Το εντυπωσιακό είναι ότι παρουσιάστηκε έρευνα από τον Δημήτρη Ψαρρά στην οποία σημειωνόταν ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν δύο επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρείας.

Η Γενική Συνέλευση, ύστερα και από αυτά τα στοιχεία, αποφάσισε επίσης να προσφύγουν σε εργατολόγο προκειμένου να διερευνήσουν όλες τις πιθανές ενέργειες για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Η επόμενη και πιο κρίσιμη φάση για την εφημερίδα, που σχετίζεται άμεσα και με την επιλογή της διοίκησης να μην αποκαλύπτει στοιχεία για το πλάνο επιβίωσης, είναι η πραγματοποίηση επίσχεσης εργασίας. Το θέμα τέθηκε στη Γενική Συνέλευση και δημιούργησε, όπως είναι λογικό, εντάσεις.

Η προοπτική ωστόσο που μετέφερε η διοίκηση της εφημερίδας στη συνάντηση με τον οικονομικό διευθυντή Αντώνη Πολυκανδριώτη, ότι δηλαδή η μισθοδοσία ακόμη και με δανεισμό δεν θα εξομαλυνθεί έως τα Χριστούγεννα και άρα οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν θα δουλεύουν με έναντι 200 ευρώ, δημιούργησε θύελλα διαμαρτυριών.

Στο ήδη τεταμένο κλίμα πρέπει να προστεθεί η διαβεβαίωση σχεδόν πως όσοι αποχωρήσουν οικειοθελώς από την εφημερίδα θα λάβουν τους δύο χρωστούμενους μήνες και το ποσόν της αποζημίωσής τους σε δόσεις. Στην εφημερίδα δίνεται η εικόνα πως ο νέος δανεισμός είναι εξασφαλισμένος και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά θα εγκριθεί δάνειο 20 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή τεσσάρων τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η συζήτηση μεταφέρεται στους όρους και στις εγγυήσεις για το νέο αυτό δάνειο και τα σενάρια έχουν πάρει φωτιά. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, προτείνεται να κλείσει το τυπογραφείο και να κρατηθεί μόνο μία εκτυπωτική μηχανή για την εφημερίδα και να πωληθεί το κτίριο στον Νέο Κόσμο.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη υπάρχει λίστα με 430 και πλέον απομακρύνσεις, είτε οικειοθελώς είτε με απόλυση.

Ο ίδιος ο Αντώνης Πολυκανδριώτης, όταν ρωτήθηκε επίμονα από τα μέλη της εργασιακής επιτροπής για το ποια θα είναι η λύση αν δεν ληφθεί το δάνειο, άφησε να εννοηθεί πως αυτό που απομένει είναι το κλείσιμο της εφημερίδας. Το ίδιο, όμως, είπε και για την περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων.


Σχολιάστε εδώ