35 κοντέινερ με εκρηκτικά βρίσκονται στο Λαύριο!

Οι φόβοι προέρχονται από το γεγονός ότι στο Λαύριο βρίσκονται αποθηκευμένα εδώ και ΔΥΟ χρόνια 35 κοντέινερ με πυρομαχικά (κάποιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι είναι ίδια μʼ αυτά που είχαν τα κοντέινερ στην Κύπρο) και τα οποία μεταφέρονταν παράνομα με το πλοίο «Baltic Sea», που συνελήφθη και κατασχέθηκε.

Τα 35 κοντέινερ έχουν αποθηκευθεί στις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) που βρίσκονται στο Λαύριο.

Την Τρίτη έγινε απόρρητη σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού Άμυνας Κώστα Σπηλιωτόπουλου, όπου μετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κατά μία πληροφορία συμμετείχε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανόλης Όθωνας.

Δεν έγινε γνωστό τι αποφάσεις πάρθηκαν για το τι θα γίνει με τα πράγματι εκρηκτικά 35 κοντέινερ. Λέγεται πως μια άποψη ήταν ότι το περιεχόμενο των 35 κοντέινερ είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να καλύψει ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκείνο πάντως που τονίστηκε είναι ότι πρέπει να γίνει αμέσως έλεγχος από εξειδικευμένο κλιμάκιο, προφανώς και από ξένους, για να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα έκρηξης.

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί μυστική η σύσκεψη. Πού όμως…


Σχολιάστε εδώ