Ψίθυροι από Μαξίμου – Συγγρού…

Για να γίνουν πιο αποτελεσματικές, να εισπράττουν περισσότερα έσοδα και φόρους, υποτίθεται… Στην πορεία, με τους χειρισμούς και τις διαδικασίες που έγιναν, οι εφορίες αποδιοργανώθηκαν, έμειναν χωρίς διευθυντές κ.ά., αλλά δεν συγχωνεύθηκαν ποτέ. Άλλαξε ο υπουργός Οικονομικών, άλλαξε και το σχέδιο. Το καινούργιο (επί εποχής Βενιζέλου) προβλέπει ότι οι εφορίες θα περιορισθούν σε 100. Υποθέτω ότι η ημέρα που θα συμβεί αυτό θα ορισθεί ως… «εθνική επέτειος».

• «Γιατί μπορέσαμε και συνεννοηθήκαμε το 1974 και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε τώρα;», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Σε τι συνεννοήθηκαν οι τότε πολιτικές δυνάμεις, Κωστή; Η Ένωση Κέντρου με τον Γεώργιο Μαύρο στήριξε την κυβερνητική εθνική ενότητα και ύστερα από τρεις μήνες τού την… έφερε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ενώ είχαν συμφωνήσει ότι θα μείνει η κυβέρνηση έναν χρόνο, τον πήρε τηλέφωνο στη Νέα Υόρκη, όπου μετείχε ως υπουργός Εξωτερικών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, και του είπε να γυρίσει πίσω γιατί θα προκηρύξει εκλογές, που έγιναν τον Νοέμβριο του 1974. Και ο Μαύρος έμεινε άναυδος. Εκτός κι αν εννοείς ότι συνεννοήθηκαν στο δημοψήφισμα για την κατάργηση της βασιλείας. Μα αυτό ήταν αίτημα πολλών χρόνων πριν… Και ήξερε ο Καραμανλής ότι σʼ αυτό συνέπιπτε η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Φρεσκάρισμα θέλει η μνήμη σου, Κωστή Χατζηδάκη.

• Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο οι εστιάτορες.
Και να σκεφτεί κανείς ότι το κράτος είναι… αδηφάγο!


Σχολιάστε εδώ