Φωτιά πήραν τα πανεπιστήμια

Κατάφεραν τα δύο κόμματα να… συνενώσουν τις φοιτητικές παρατάξεις τους ΕΝΑΝΤΙΟΝ τους και να πρωτοστατούν στις καταλήψεις, απειλώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια.

Λένε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι πέτυχαν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αναστήσουν την ΕΦΕΕ. Κοινό σχέδιο είναι το μέτωπο που έχει σχηματιστεί κατά των αλλαγών στα ΑΕΙ, όπου συμμετέχει και η Αριστερά.

Από κοντά και οι καθηγητές. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζει σε απόφασή της ότι «ο νόμος στη σημερινή του μορφή δεν μπορεί να εξασφαλίσει σε καμία περίπτωση τη συναίνεση της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ. Η σύγκλητος αναλαμβάνει να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία για τις δραματικές συνέπειες που θα έχει η τυχόν εφαρμογή του και να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο για τη διαφύλαξη της συνταγματικής λειτουργίας του πανεπιστημίου».

Πριν καλά καλά αρχίσει η νέα χρονιά βγήκαν οι φοιτητές στους δρόμους. Το μείγμα θα γίνει εκρηκτικό από τη στιγμή που οι κινητοποιήσεις θα πάρουν μαζική μορφή με τη συμμετοχή φοιτητών, ταξιτζήδων, δημόσιων υπαλλήλων, απολυμένων και άλλων τάξεων που πλήττονται άγρια από τα αντιλαϊκά μέτρα.


Σχολιάστε εδώ