Στον πρέσβη των ΗΠΑ για τη Δραγώνα!

Στο διαδίκτυο διέρρευσαν πολλά τηλεγραφήματα από τον ιστότοπο WikiLeaks, χωρίς την προετοιμασία (απάλειψη ονομάτων κ.λπ.) που γινόταν παλαιότερα. Σε αυτά περιλαμβάνονται πάρα πολλά που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο. Από μία πρόχειρη ματιά στα πρώτα από αυτά, βρήκαμε κάτι ενδιαφέρον, που έχουμε αναδείξει στο παρελθόν από την εφημερίδα μας. Αναφερόμαστε στο θέμα της Θάλειας Δραγώνα, η οποία, όπως σας έχουμε ενημερώσει δεν έχει, παρότι ακαδημαϊκός, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα πρώτο πανεπιστημιακό πτυχίο. Όταν το αποκαλύψαμε, πολλοί μας κατηγόρησαν ότι δεν παρουσιάζουμε σωστά τα πράγματα.

Τι ανακαλύπτουμε τώρα; Ότι σε συζήτηση της Άννας Διαμαντοπούλου με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, στις 17 Δεκεμβρίου 2009, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο θέμα και υιοθέτησε όσα γράφαμε!

Συγκεκριμένα, η Άννα Διαμαντοπούλου, για να δείξει στον πρέσβη τι αντιδράσεις προκαλεί το θέμα της ιδιωτικής πανεπιστημιακής παιδείας στην Ελλάδα, επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο διορισμός της Θάλειας Δραγώνα ως ειδικής γραμματέως στο υπουργείο Παιδείας συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις επειδή είχε τελειώσει το (αμερικάνικο) Deere College και επομένως δεν είχε αναγνωρισμένο πρώτο πτυχίο! Αυτά αναγράφει ακριβώς το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας προς την Ουάσινγκτον, επιβεβαιώνοντας, πρακτικά, ότι η υπουργός Παιδείας αναγνώριζε στις συζητήσεις της το θέμα Δραγώνα!


Σχολιάστε εδώ