Πουλήσαμε τον Πούτιν, μας πούλησε κι αυτός…

Η στροφή αυτή, λένε τοπικοί παράγοντες, οφείλεται στην αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου, που ξεκίνησε πριν ακόμη πάρει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, με την τότε δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη, στην προεκλογική εκεί ομιλία του, ότι θα παγώσει την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, όπως και έκανε μόλις έγινε πρωθυπουργός.

Και στη συνέχεια όλες οι επιλογές της κυβέρνησης είχαν (και έχουν) αντιρωσική χροιά… Με πρόσφατη την αντίδραση της Μόσχας, όταν ματαίωσε την εκεί επίσκεψή του ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδης, επίσκεψη που είχε ματαιώσει τρεις φορές ο προκάτοχός του κ. Δρούτσας.

Η απώλεια της ρωσικής αγοράς είχε μεγάλο κόστος για τους ροδακινοπαραγωγούς, αλλά και για τους καλλιεργητές άλλων προϊόντων (εσπεριδοειδή κ.λπ.).

Η τιμή του επιτραπέζιου ροδάκινου είναι φέτος από 0,25 έως 0,30 ευρώ, όταν η τιμή στην αγορά της Θεσσαλονίκης είναι 2,80 ευρώ (!), κοντά ΔΕΚΑ φορές παραπάνω από την τιμή του χωραφιού. Η τιμή 0,25-0,30 ευρώ, όπως μας έλεγαν παραγωγοί, δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα.


Σχολιάστε εδώ