Ποιος ήταν ο εργολάβος που έπαιρνε 125 ευρώ τον τόνο τη λυματολάσπη

Από τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, Θεμιστοκλή Δ. Λέκκα, πήραμε την πιο κάτω επιστολή:

«Στο φύλλο της 28.8.2011 της εφημερίδας σας (σελ. 3) και υπό τον τίτλο ”Βρωμάει η λυματολάσπη, κύριοι της ΕΥΔΑΠ” δημοσιεύεται σχόλιο, στο οποίο διατυπώνονται ερωτηματικά για τις πρωτοβουλίες μου στο συγκεκριμένο θέμα.

Για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και για να είναι πλήρως ενημερωμένοι οι αναγνώστες της εφημερίδας σας, σας επισημαίνω τα ακόλουθα δύο γεγονότα, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του προέδρου του ΔΣ:

Πρώτον, η Εταιρεία για την αξιοποίηση της λυματολάσπης πληρώνει σήμερα 94 ευρώ/τόνο, αντί των 125 ευρώ/τόνο, που πλήρωνε με την προηγούμενη διοίκηση.

Δεύτερον, λόγω της αφαίρεσης ορισμένων περιορισμών που υπήρχαν στην προκήρυξη του διαγωνισμού εμφανίστηκε μειοδότης με τιμή 94 ευρώ/τόνο. Η εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού για το συγκεκριμένο διαγωνισμό έγινε δεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνεπώς, όχι μόνον δεν είναι αληθές ότι ο πρόεδρος βάλλει κατά της απόφασης της επιτροπής, αλλά -αντιθέτως- είναι εκείνος που κίνησε τις διαδικασίες και εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί το αναφερόμενο θετικό αποτέλεσμα.

Σας διαβεβαιώνω δε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχισθούν σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ. Το πάρτι τελείωσε…».

Σημ. «Π»: Το πάρτι τελείωσε, το συνυπογράφουμε κι εμείς, κ. Λέκκα. Αρκεί να δούμε ότι πράγματι τελείωσε. Και δεν βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Αποδείξτε το λοιπόν, λέγοντας σε ποιον εργολάβο πλήρωνε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ 125 ευρώ τον τόνο και σε ποιους δύο πληρώνετε σήμερα εσείς 94 ευρώ τον τόνο. Όπως και ποια είναι η προσωπική σας σχέση μ’ αυτούς τους δύο.

Καλό θα ήταν επίσης να μαθαίναμε ποια ήταν η δική σας παρέμβαση στην εισήγηση της επιτροπής του νέου διαγωνισμού σχετικά με τον έναν από τους δύο εργολάβους που εισπράττουν σήμερα 94 ευρώ τον τόνο.

Χρήσιμο ακόμα θα ήταν «μέσα στις ανάλογες πρωτοβουλίες» να εντάξετε και τη δημοσιοποίηση των πρωτοβουλιών της παλαιάς διοίκησης και το πραγματικό κόστος για την ΕΥΔΑΠ της διαχείρισης λυματολάσπης με τις ασβεστοποιήσεις!

Να περιμένουμε;


Σχολιάστε εδώ