Ομάδα μιας χρήσης έχει ο Ολυμπιακός

Δίνει έτσι την εντύπωση ότι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα και θέτει υποψηφιότητα για καλή πορεία στην Ευρώπη. Αναμφίβολα, ο Ολυμπιακός διαθέτει πλήρες ρόστερ.

Υπάρχουν ερωτήματα για το αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά και για τον τερματοφύλακα, όμως στην Ελλάδα εύκολα ή δύσκολα θα καλυφθούν ή θα μακιγιαριστούν οι όποιες ενστάσεις για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι στον Ολυμπιακό έχουν φτιάξει ομάδα μιας χρήσης.

Πολλοί παίκτες έχουν αποκτηθεί δανεικοί για έναν χρόνο είτε διανύουν την τελευταία χρονιά των συμβολαίων τους. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι Μαρκάνο, Γέστε, Ορμπάιθ, Μακούν. Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκουμε τους Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ, Πάντελιτς και Μοντέστο. Ο τελευταίος εμφανίζεται ως ο μόνος βέβαιος υποψήφιος για πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.

Όλοι οι άλλοι θα δίνουν εξετάσεις καθʼ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα έχουν, δηλαδή, έξτρα κίνητρο και ειδικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να διασφαλίσουν το επόμενο συμβόλαιό τους. Μοιάζει, ωστόσο, δίκοπο μαχαίρι για τον Ολυμπιακό, καθώς τα ανοικτά μέτωπα είναι πολλά. Και αν προσθέσουμε το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ερνέστο Βαλβέρδε το επόμενο καλοκαίρι, τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα υποχρεωθεί μέσα σε δύο-τρεις μήνες να δημιουργήσει μια νέα ομάδα από την αρχή. Γι’ αυτό, άλλωστε, προχώρησαν οι «ερυθρόλευκοι» στις επενδύσεις σε παίκτες όπως οι Κατάι, Γκρίμπιτς και, βεβαίως, διατήρησαν τα δικαιώματα του Μήτρογλου και του Σουμπίνιο που υπό προϋποθέσεις μπορούν να πάρουν θέση στο ρόστερ μέσα από την αγωνιστική βελτίωσή τους.


Σχολιάστε εδώ