Νέες απίστευτες περικοπές στα κονδύλια των εξοπλισμών

# Όπως αποκάλυψε το περιοδικό «Επίκαιρα», το υπουργείο Οικονομικών περικόπτει μέχρι το τέλος του χρόνου 160 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας. Μάλιστα τα 100 εκατομμύρια θα περικοπούν από το ήδη «πετσοκομμένο» κατά 70% εξοπλιστικό πρόγραμμα και τα 60 εκατομμύρια από τις λειτουργικές δαπάνες των Όπλων.

Πηγές στο Πεντάγωνο δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη και έκαναν λόγο για ουσιαστικό «πάγωμα» όλων των δραστηριοτήτων, πλην των «άκρως αναγκαίων στο επιχειρησιακό επίπεδο». Τόνιζαν δε ότι κάθε επιπλέον περικοπή «θα έχει άμεση επίπτωση στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας», γεγονός ανεπίτρεπτο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν περικοπεί κατά το 1/3 σε σχέση με το 2009, ενώ το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει και νέες μειώσεις κατά 400 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2015.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι οι εφοριακοί και τελωνειακοί πέτυχαν τη διατήρηση των υψηλών επιδομάτων τους, εύκολα μπορεί να υποθέσει ότι οι νέες αυτές περικοπές μπορεί και να αποτελούν το «ισοδύναμο μέτρο» που απαιτεί η «τρόικα»! Λέτε;


Σχολιάστε εδώ