Ενδοπασοκικός πόλεμος στη Λευκάδα με νικητή το παρασκήνιο…

Πάνω από έναν χρόνο τώρα διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας είναι η Μαριάνθη Μεσσήνη, συνταξιούχος οδοντίατρος με καταγωγή από την Καρυά, χωριό του Απόστολου Κακλαμάνη και πρώην συνεργάτις του.

Οι έντονες προστριβές της με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, με αποκορύφωμα την απαξίωση από την ίδια του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Μαργέλη, φτάνοντας στο σημείο να διοχετεύονται ειδήσεις πως το νέο νοσοκομείο είναι έργο δικό της και ότι έχει άμεση επαφή με συνεργάτες του υπουργού Υγείας οι οποίοι έχουν σχέση και πολιτικές βλέψεις για τη Λευκάδα.

Η πρόσφατη αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων και η τοποθέτηση των νέων διοικητών από τον υπουργό Υγείας έδειξαν ότι στη Λευκάδα η κ. Μεσσήνη είχε «κοπεί». Όμως μέσα σε μερικές ημέρες τα πράγματα άλλαξαν και η κ. Μεσσήνη επανήλθε και μάλιστα πανηγυρικά. Τι συνέβη;

Συγκεκριμένα και ενώ είχε ανακοινωθεί με δελτίο τύπου του υπουργείου Υγείας νέος διοικητής για το Νοσοκομείο Λευκάδος ο Ν. Τυπάλδος (προσωπική επιλογή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μαργέλη), δύο μέρες μετά ο κ. Τυπάλδος αναγκάστηκε, μετά τα απαράδεκτα ανώνυμα δημοσιεύματα, να στείλει στον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, με κοινοποίηση στον τοπικό Τύπο, επιστολή παραίτησης, μη αποδοχής της θέσης, επικαλούμενος σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που ανέκυψαν, όπως λέει, τις τελευταίες ημέρες!

Βέβαια, στον τοπικό Τύπο, σε σάιτ και μπλογκ της Λευκάδας οργίασαν οι στηρίζοντες την κ. Μεσσήνη, με πρώτους κάποιους παπάδες, που χωρίς την άδεια του Μητροπολίτη αρθρογραφούσαν παίρνοντας πολιτική θέση και μάλιστα με ορολογίες που δεν αρμόζουν σε ιερωμένους!

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, παραμένει στη θέση της η κ. Μεσσήνη, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη της συγκεκριμένης επιλογής ο κ. Λοβέρδος, που υποβαθμίζει έτσι τον βουλευτή του κόμματός του Σπύρο Μαργέλη, ο οποίος στηρίζει και ψηφίζει τα νομοσχέδιά του…


Σχολιάστε εδώ