Δημοτικές Παρωδίες

Δεν γνωρίζουμε πώς έγινε η επιλογή, αν και πολλά λέγονται, αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι μετά βίας θα μπορέσει ο δήμαρχος να συντάξει τον προϋπολογισμό του νέου οικονομικού έτους.

*** «Φαρμάκι» ήταν ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ που ήρθε στα χέρια του κ. Καμίνη για το υπό κατάληψη οικόπεδο στη συμβολή Κύπρου και Πατησίων. Κάπου 11.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ο δήμος για την ανεξέλεγκτη κατανάλωση νερού (μέχρι τα ζώα τους έπλεναν οι καταληψίες) ενώ καθημερινά έκαναν και μπουγάδες! Ευτυχώς, πάντως, που πρόλαβε η εταιρεία κι «έκοψε» στις 17 Αυγούστου την παροχή, γιατί ο λογαριασμός θα έφτανε σε δυσθεώρητα ύψη.

*** «Ηχηρό χαστούκι» αναφορικά με την απαγόρευση της έκδοσης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε επιβάλει στο Γκάζι ο δήμος, δέχτηκε ο κ. Καμίνης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Στον τελευταίο είχαν προσφύγει οι επαγγελματίες της περιοχής ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Δήμου Αθηναίων. Ο κ. Σγουρός έκανε δεκτό το αίτημά τους, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή να συναινέσει στην άρση της απαγόρευσης των αδειών. Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ένσταση.

*** Να κοινοποιηθούν όλα τα παραστατικά στοιχεία των ΜΚΟ που θα «ενοικιάσουν» εργαζόμενους στον Δήμο Αθηναίων, γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι περισσότερες από αυτές είναι βουτηγμένες στα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Αυτό ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας η επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» Ελένη Πορτάλιου. Εξάλλου, για το ζήτημα της πλατείας που δημιουργήθηκε με χορηγία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ LIDL, η κ. Πορτάλιου τόνισε: «Πέρα από τη γενική μας θέση ότι πραγματικά δημόσιος χώρος δεν νοείται ”υπό ιδιωτική χορηγία”, θεωρούμε δύο φορές απαράδεκτο να δίνεται με αυτόν τον τρόπο κάποιου τύπου άφεση αμαρτιών σε τέτοιες εταιρείες-εγκληματίες, που βάζουν το κέρδος τους πάνω από τη ζωή και την υγεία του κόσμου. Δεν γίνεται να τους προσφέρουμε με τέτοια τρικ τη δυνατότητα να παραστήσουν τους κοινωνικά ευαίσθητους και υπεύθυνους».


Σχολιάστε εδώ