Αργά αντανακλαστικά

Συγκεκριμένα, στην αρχή της επιχείρησης είχε τεθεί «περιορισμός» για το πότε και πώς θα εισέρχονται τα πλοία μας στα χωρικά ύδατα της Λιβύης (δεδομένου ότι δεν ήταν ξεκάθαρο ποια ήταν η νόμιμη εξουσία της χώρας).

Όμως ακόμη και σήμερα οι «ιθύνοντες» προσπαθούν να αποφασίσουν αν θα άρουν ή θα τροποποιήσουν τον «περιορισμό», αφού καθυστερημένα το ελληνικό ΥΠΕΞ αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Και να φανταστεί κανείς ότι ο «γείτονας» κ. Νταβούτογλου έχει ήδη εξασφαλίσει ακόμη και τον ελλιμενισμό στα λιβυκά λιμάνια των τουρκικών πλοίων που περιπολούν μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

Βέβαια στο Πεντάγωνο έχουν και άλλα «σοβαρά» θέματα να επιλύσουν. Εάν για παράδειγμα θα συμμετέχει φρεγάτα ή πετρελαιοφόρο, και εάν το πετρελαιοφόρο που έχει προταθεί από το ΓΕΝ θα είναι με ή χωρίς πετρέλαιο… Και λέμε ότι έχει προταθεί, διότι αποφάσεις δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακόμη εκκρεμεί η νέα απόφαση από το ΚΥΣΕΑ, για την αναθεώρηση των δυνάμεων συμμετοχής μας στην επιχείρηση «ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ» (η προηγούμενη απόφαση έχει λήξει από τις 27 Ιουνίου 2011, όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα). Και μη χειρότερα…


Σχολιάστε εδώ