άλλες τυπολογίες

• Σε λειτουργία από αύριο, Δεύτερα, και το www.ellinofrenia.net. Εκτός από τον Real FM, η εκπομπή θα έχει και ιντερνετική παρουσία, με υλικό από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αλλά και άλλο που θα διοχετεύεται αποκλειστικά από το διαδίκτυο, καθημερινή αρθρογραφία από τον Θύμιο Καλαμούκη και ένα παιχνίδι με τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη. Την ίδια ώρα, για τη λέξη «μπουχέσας», το ΕΣΡ τιμώρησε τον ΣΚΑΪ για την περίοδο που η εκπομπή μεταδιδόταν από τον σταθμό.
• Για το επόμενο εξάμηνο αναβάλλονται χρονικά οι συζητήσεις για τη δημιουργία μιας ένωσης ιδιοκτητών που θα περιλαμβάνει τους τομείς των εφημερίδων, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη σύσταση της «ηλεκτρονικής» ένωσης ιδιοκτητών, με τη συμμετοχή των εταιρειών internet και των site των εκδοτικών επιχειρήσεων.
• Σε NRG 88,6 μετονομάζεται ο Fresh ύστερα από συμφωνία του Κώστα Γιαννίκου με τον γαλλικό όμιλο ραδιοφώνου NRJ, που είναι από τους μεγαλύτερους μουσικούς ομίλους στη Γαλλία, έχοντας σταθμούς σε περισσότερες από 10 χώρες, με σημαντική τεχνογνωσία. Το ελληνικό πρόγραμμα του NRG 88,6 θα εμπλουτιστεί και με διεθνείς παραγωγούς και επίσης με συνεντεύξεις με διεθνείς σταρ.
• 24ωρη απεργία για αύριο Δεύτερα κήρυξε στο Alter η ΕΣΗΕΑ, «ζητώντας την άμεση εξόφληση των οφειλομένων και την τακτική καταβολή των αποδοχών» των εργαζομένων.
• Χωρίς διέξοδο καταλήγει κάθε νέα απόπειρα για τη συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Την περασμένη εβδομάδα διαφάνηκε λύση με τη συμφωνία μελών του ΔΣ να προχωρήσει το αναλογικό προεδρείο με πρόεδρο τον Δ. Τρίμη από την πρώτη σε ψήφους παράταξη της «Συσπείρωσης». Και ενώ φαινόταν πως την Τετάρτη θα προέκυπτε προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, ορισμένοι τορπίλισαν για μία ακόμη φορά τη διέξοδο αυτή, προτείνοντας ως πρόεδρο τον Ηλία Κανέλλη! Έγινε πλέον φανερό πως ορισμένες από τις παρατάξεις στο ΔΣ της Ένωσης δεν θέλουν επ’ ουδενί πρόεδρο από τη «Συσπείρωση» κι έτσι κάθε πρόταση καταλήγει σε αδιέξοδο. Θα είχε ενδιαφέρον αν το ΔΣ έδινε στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεών του όλο το προηγούμενο διάστημα, γιατί μόνο έτσι θα έβγαζε ο κλάδος ασφαλές συμπέρασμα για τις θέσεις που η κάθε παράταξη εκφράζει πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων.

****

•Αύξηση των ζημιών σε 4,8 εκατ. ευρώ για την «Καθημερινή» στο πρώτο εξάμηνο του έτους, έναντι ζημιών 2,7 εκατ. ευρώ το 2010. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε σε 29 εκατ. ευρώ, από 36,9 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2010. Οι ενοποιημένες ζημίες ανήλθαν σε 5,8 εκατ. ευρώ τους πρώτους έξι μήνες, έναντι 1,1 εκατ. ευρώ το 2010 και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 34 εκατ. ευρώ, από 45 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010. Προφανώς η αύξηση αυτή των ζημιών θα αντιμετωπιστεί με απολύσεις…

***

• Απόλυση στη «Ναυτεμπορική». Έπειτα από πολυετή συνεργασία, απομακρύνθηκε χωρίς προφανή λόγο η Λίλα Κατσούλη, η οποία και χειριζόταν το site της εφημερίδας στην πρωινή βάρδια, γράφοντας ημερησίως περίπου 12.000 λέξεις. Επίσης από τον «Ριζοσπάστη» απολύθηκε ο Τάσος Μακρής, ο οποίος δεν ήταν μέλος του κόμματος.

• Σαρωτικές περικοπές στον Alpha. Ο τηλεοπτικός σταθμός κόβει σχεδόν το σύνολο του προγράμματός του διατηρώντας μόνο τον Λάκη Λαζόπουλο, την Ελένη Μενεγάκη, τη Ναταλία Γερμανού (chart show) και τον Ν. Μουτσινά, όπως και το βραδινό reality φαγητού. Όλες οι υπόλοιπες εκπομπές κόβονται, ενώ θα υπάρξουν και περικοπές στις αμοιβές του προσωπικού, καθώς, προς το παρόν, οι Γερμανοί δεν θέλουν απολύσεις. Το πρόγραμμα του σταθμού θα στηριχθεί σε σειρές που θα έρχονται έτοιμες από τη μητρική RTL και θα υποτιτλίζονται στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο θα γίνει η νέα αποτίμηση της κατάστασης.

• Με 20% ο επιχειρηματίας Γιώργος Πολίτης, όπως αποκαλύψαμε, μπαίνει στην ΙΜΑΚΟ, καταβάλλοντας μετρητά στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου που θα ακολουθήσει. Στο σχέδιο δεν υπάρχει το ενδεχόμενο πώλησης περιοδικών στις Αττικές Εκδόσεις ή η έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας.

***

• Τα στημένα επηρέασαν και τους συνδρομητές της Nova. Η Forthnet αναφέρει στην ανακοίνωσή της για τα οικονομικά του εξαμήνου πως «η χαμηλή ανταγωνιστικότητα του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος της SuperLeague μείωσε τον ρυθμό αύξησης της συνδρομητικής βάσης». Συνολικά σε Ελλάδα (Nova, αναλογική TV) και στην Κύπρο οι συνδρομητές έφτασαν τους 358.092 έναντι 341.615 το ίδιο διάστημα του 2006. Ειδικά στη Nova οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 32.422, φτάνοντας στο τέλος Ιουνίου τους 358.092, ενώ είναι φανερό πως η διοίκηση της εταιρείας επιθυμούσε περισσότερους. Οι αναλογικοί συνδρομητές μειώθηκαν σε 9.283 και στην Κύπρο σε 8.104. Πάντως φαίνεται πως ανεβαίνουν οι συνδρομητές που επιλέγουν συνδυαστικές υπηρεσίες τηλεφωνίας/internet και συνδρομητικής τηλεόρασης. Την ίδια ώρα οι συνδρομητές του Conn-x TV φτάνουν τους 54.000 και ο ΟΤΕ φιλοδοξεί να τους αυξήσει, επενδύοντας στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση με τον ΟΤΕ TV.

***

• Την Τρίτη θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος έχει μπει και στο στόχαστρο μελών του Υπουργικού Συμβούλιου από τον περασμένο Ιούνιο, βλέποντας τον υπουργό Επικρατείας να μιλάει στο Mega για την κρατική τηλεόραση, αναρωτήθηκε δημοσίως γιατί δεν έρχεται στην ΕΡΤ να μιλήσει για την εταιρεία. Το γραφείο του Ηλ. Μόσιαλου ανταποκρίθηκε και το ραντεβού κλείστηκε για την Τρίτη στις 8.30 το πρωί. Ο υπουργός ζήτησε να μην υπάρχουν αποδοκιμασίες κατά την υποδοχή του, κάτι που δημιούργησε απορίες στη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Η ΠΟΣΠΕΡΤ, από την πλευρά της, ζητάει από τον υπουργό δημόσιο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό διάλογο, από τους διαύλους της ΕΡΤ, κατά τα πρότυπα του BBC.
• Ακόμη αναμένει η Forthnet την απάντηση της ΕΡΤ για το τέλος χρήσης συχνοτήτων περίπου 3 εκατ. ευρώ που της καταβάλλει ετησίως.
Η Forthnet έχει ζητήσει το ποσόν αυτό να μειωθεί, διαφορετικά, όπως έχει ήδη δηλώσει, θα διακόψει την αναλογική μετάδοση των novasports/novacinema.
• Κατά του λουκέτου του ραδιοφωνικού σταθμού «9,58» της ΕΡΤ 3 τάχθηκε με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
• Χωρίς στιγμιότυπα και «Αθλητική Κυριακή» η ΕΡΤ. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην κρατική ραδιοτηλεόραση και στη Forthnet, αφού η ΕΡΤ θεωρεί πως το πρωτάθλημα διεξάγεται κουτσουρεμένο, ενώ ταυτόχρονα και η ίδια βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε φάση αλλαγών…
• Από ανταποδοτικό τέλος, «φόρος». Σε συνέντευξή του στον Flash ο Ηλ. Μόσιαλος χαρακτήρισε το ανταποδοτικό τέλος φόρο, γεγονός που προκάλεσε νέα ερωτήματα, αφού πρόκειται για πόρο που έχει θεσπιστεί με ευρωπαϊκή συνθήκη. Ο Γ. Μιχελάκης και ο Σ. Κεδίκογλου, που συναντήθηκε και με τον υπουργό Ηλ. Μόσιαλο και με την ΠΟΣΠΕΡΤ, κάνουν λόγο για μείωση του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο όμως αύξησε η ίδια η ΝΔ κατά 30%, χωρίς να πετύχει ούτε θετικό ισολογισμό ούτε κάποια σημαντική μείωση των συνολικών ζημιών της ΕΡΤ.

***

• Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για θυγατρικές εταιρείες του Πήγασου συνολικά κατά 6 εκατ. ευρώ. Στις «Εκδόσεις Έθνος» (εφημερίδα «Έθνος») ελήφθη η απόφαση για αύξηση κατά 4.001.340 ευρώ, στην «Pegasus Magazines Publications» κατά 990.000 ευρώ και στην «NSP Radio», που ελέγχει τον Sentra FM, κατά 1.000.248 ευρώ.
• Παραμένει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του σταθμού. Η επάνοδός της στα ερτζιάνα θα καθοριστεί σύντομα, σε συνάρτηση και με τις υποχρεώσεις της στην τηλεόραση.

***

• Συνεχίζουν όλες οι εκπομπές στο Mega μέχρι στιγμής, αλλά χωρίς να είναι γνωστό το μπάτζετ. Εικάζεται πως το κόστος θα είναι μειωμένο τουλάχιστον κατά 10% στη νέα σεζόν.
• Απεργία στον σταθμό Άρης FM με εκπομπές από τους συνδεσμίτες. Ο σύνδεσμος φιλάθλων Super 3, σε ρόλο απεργοσπάστη, αποφάσισε να κάνει εκπομπές κανονικά, με τα μέλη του σε δημοσιογραφική αποστολή. Οι δημοσιογράφοι του σταθμού είναι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο του 2011!
• Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοπράτηση του φάσματος για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μέσα στον Νοέμβριο επαναβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών Σ. Κάτσικα και εκπροσώπων από τη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων και το υπουργείο Οικονομικών.
Στον αντίποδα των εξελίξεων για τις συχνότητες στην κινητή τηλεφωνία, οι τηλεοπτικές συχνότητες παραμένουν διαπραγματευτικό χαρτί της κυβέρνησης με τους καναλάρχες, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει με την ψηφιακή μετάβαση.
• Εν αναμονή της υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ των καναλιών εθνικής εμβέλειας και της Publicis για τις όφειλες της Leo Burnett. Τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία από τις αρχές Αυγούστου, όπως αποκάλυψε η στήλη. Οι λογαριασμοί τής προς εκκαθάριση εταιρείας θα κατευθυνθούν στις δύο άλλες εν Ελλάδι θυγατρικές της, ενώ θα ακολουθήσει μάλλον δικαστική διαμάχη για τις συμφωνίες με το Alter.
• H συγχώνευση των WIND – Vodafone, αν προχωρήσει, θα έχει και πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στα ΜΜΕ. Ο ανταγωνισμός των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας φέρνει ως τώρα πολλά έσοδα στα ΜΜΕ από τις διαφημίσεις, τα οποία ενδεχομένως θα εκλείψουν σε μια ενδεχόμενη συμφωνία.
• Η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» από τις 12 Σεπτεμβρίου και κάθε Δευτέρα στις 23.00, με τον Κυριάκο Θωμαΐδη θα ανιχνεύει το αθλητικό παρασκήνιο μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η μακροβιότερη εκπομπή διαλόγου της ελληνικής τηλεόρασης, με παρουσία 22 ετών, αποκάλυψε τις ποδοσφαιρικές «παράγκες» και δρομολόγησε τη μεγάλη δικαστική έρευνα για τα στημένα ματς.
Ο Κυριάκος Θωμαΐδης και οι συνεργάτες του, με προσωπικότητες της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής, θα φωτίζουν τα μεγάλα θέματα του αθλητισμού για να μη… μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

***

• Εξώδικο στον ΔΟΛ για τον τίτλο του βιβλίου «Μικρές πατρίδες» που εξέδωσαν τα «Νέα» έστειλε ο δημοσιογράφος Ηλίας Προβόπουλος. Όπως αναφέρει, έχει καταχωρίσει τον τίτλο «Μικρές πατρίδες της Ελλάδας» στο υπουργείο Ανάπτυξης και ζητούσε την απόσυρση του φύλλου και τη μη χρησιμοποίησή του στο μέλλον.
• Ραντεβού στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα συγκαλέσει το γενικό της συμβούλιο, δίνει η ΠΟΕΣΥ, με θέματα όπως η «αναδιάρθρωση της ΕΡΤ» και οι απολύσεις στον κλάδο.
• H δρ Βασιλική Σιατερλή ανέλαβε καθήκοντα αρχιάτρου του ΕΔΟΕΑΠ από 1ης Σεπτεμβρίου 2011 στη θέση του δρα Πέτρου Πετράκου, ο οποίος αποχώρησε, έπειτα από μακρά θητεία και προσφορά, στα τέλη της χρονιάς. Στη θέση του αναπληρωτή αρχιάτρου προάγεται ο καρδιολόγος του ΕΔΟΕΑΠ Δημήτριος Ραμπούσης.

***


Σχολιάστε εδώ