ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ ΘΕΛΕΙ H EΘNIKH

Επί της ουσίας θα αρκεί στην ελληνική ομάδα μία νίκη στη Γεωργία και μία ισοπαλία με την Κροατία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να πάνε ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Με τον Πορτογάλο να ξορκίζει ταχύτατα το φάντασμα του προκατόχου του, Ότο Ρεχάγκελ.

Φυσικά θα χρειαστεί η ελληνική ομάδα και το τρίποντο στη Λετονία την προσεχή Τρίτη. Αποστολή που μόνο εύκολη δεν θα ‘ναι εάν αναλογιστούμε τις σοβαρές απουσίες, καθώς στα ήδη γνωστά προβλήματα προστέθηκαν οι Κατσουράνης, Τοροσίδης που συμπλήρωσαν κάρτες και ο Καφές, ο οποίος τραυματίστηκε. Ο Σάντος, ωστόσο, μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Γιώργου Φωτάκη, ενώ για τα άκρα της άμυνας έχει λύσεις με τον Μανιάτη δεξιά και τον Ζαραδούκα αριστερά. Ο τελευταίος, που έκανε ντεμπούτο σε επίσημο ματς, έδειξε ότι υπάρχει και νέο αίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ικανό να διαφοροποιήσει τη γνώμη των φιλάθλων για το Πρωτάθλημά μας.

Δώρο στον Πιλάβιο

Το διπλό της Εθνικής στο Ισραήλ αποτέλεσε κορυφαίο δώρο για τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. Με τις δικαστικές εκκρεμότητες που καθιστούν αδύνατη την ομαλή διεξαγωγή των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων, με τις πιέσεις από την Πολιτεία για οριστική απεμπλοκή από το ποδόσφαιρο όλων όσοι συμμετείχαν σε κυκλώματα στημένων αγώνων και με τη FIFA να ζητάει εξηγήσεις για «δήθεν πολιτικές παρεμβάσεις», ο Πιλάβιος ανέπνεε μετά δυσκολίας. Όλοι, άλλωστε, του χρέωναν αδυναμία να ελέγξει το ποδόσφαιρο και να το διοικήσει ορθά. Με την επικείμενη πρόκριση της Εθνικής, όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ παίρνει οξυγόνο. Στα διάφορα παραγοντικά γραφεία υποστήριζαν ότι τώρα μπορεί να επικαλεστεί ο Πιλάβιος την προσπάθεια της Πολιτείας για κατάργηση του αυτοδιοίκητου με το επιχείρημα ότι «κανείς δεν θα θέλει το βάρος ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού της εθνικής ομάδας για κυβερνητικές παρεμβάσεις».

Η αλλαγή φέρνει σωτηρία

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντως, χρειαζόταν την επιτυχία της Εθνικής. Έτσι ώστε να στραφούν προς τα εκεί τα φώτα της δημοσιότητας και να φύγουν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές. Η Πολιτεία, βέβαια, επιμένει πώς η κάθαρση θα προχωρήσει μέχρι τέλους και στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου, ο οποίος προανήγγειλε νέες διώξεις. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα επόμενα κατηγορητήρια θα αφορούν στον Αστέρα Τρίπολης και στην Κέρκυρα. Οι Αρκάδες, όμως, βρίσκονται σε αναμονή και για την υπόθεση με την πλαστή ενημερότητα του Ηρακλή. Όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, θα υπάρξει μία αναφορά στην εκδίκαση της έφεσης που θα χαρακτηρίζει αναρμόδιο το διαιτητικό δικαστήριο για να αποφασίσει ποια ομάδα αντικαθιστά όποια υποβιβάζεται. Σε αυτήν την περίπτωση θα παραμείνει την Τρίτη στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης.

Πάνε για την έκπληξη Βόλος και Καβάλα

Σε παραμονή στη Σούπερ Λίγκα ευελπιστούν πλέον σοβαρά ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα. Οι αλλαγές στις διοικήσεις και στις μετοχικές συνθέσεις φέρεται να δίνουν άδεια παραμονής των συγκεκριμένων ομάδων στη Σούπερ Λίγκα, έστω και με αφαίρεση βαθμών (10 και 8 αντίστοιχα). Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, βέβαια, δεν έχουν πειστεί για την οριστική απεμπλοκή των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη. Αλλά οι πιέσεις που ασκούνται είναι έντονες και δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί η σχέση των δύο βασικών κατηγορούμενων για τα στημένα παιχνίδια με τους νέους μετόχους των συγκεκριμένων ΠΑΕ. Πολλά θα κριθούν στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά λογικά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μία εβδομάδα αργότερα. Γι’ αυτό, άλλωστε, δύσκολα θα διεξαχθεί πλήρης αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα πριν φτάσουμε στην 4η. Γι’ αυτό και η επιτυχία της Εθνικής μπορεί να λειτουργήσει εν τέλει και ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.


Σχολιάστε εδώ