Κάτω στον Πειραιά

Ο χώρος αυτός βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Νεωρείων, αλλά επειδή είναι ξένη ιδιοκτησία ο δήμος δεν μπορεί να μπει για να τον καθαρίσει. Ο δήμαρχος, που έγινε δέκτης πολλών παραπόνων, αφού ενημέρωσε σχετικά τη διοίκηση του ΟΣΚ, μετέβη στον χώρο μαζί με τα ανάλογα συνεργεία και ξεκίνησε την επιχείρηση του καθαρισμού του. Αφού ο χώρος καθαρίστηκε, τοποθετήθηκαν όργανα για την ψυχαγωγία των παιδιών (παιδική χαρά). Γύρω γύρω έγιναν κηπάρια, ενώ στο δάπεδο τοποθετήθηκε φυσικό γκαζόν. Από το… πουθενά, η χωματερή του ενός στρέμματος έγινε ένας τεράστιος κήπος με όργανα για την ψυχαγωγία των παιδιών, παγκάκια και πολλή… δροσιά! Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ Ηρακλής Δρούλιας σε τηλεφωνική επαφή που είχε με τον δήμαρχο τον διαβεβαίωσε ότι από τη στιγμή που τώρα ο ΟΣΚ δεν μπορεί να κάνει σχολείο στον χώρο, θα εισηγηθεί στο ΔΣ του Οργανισμού να τον παραχωρήσει στον δήμο!

// Στην Ύδρα βρέθηκε το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημ. Κατσικάρη με αφορμή την πρώτη μουσική εκδήλωση της Αντιπεριφέρειας στο νησί. Με την ευκαιρία έγινε σύσκεψη στο δημαρχείο της Ύδρας με τη συμμετοχή του κ. Σγουρού και του κ. Κατσικάρη κατά την οποία ο δήμαρχος Άγγελος Κοτρώνης τους ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το νησί. Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων ανακοίνωσε την κατασκευή του έργου της «σημαδούρας» που θα επιτρέψει για πρώτη φορά την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην Ύδρα και θα τονώσει την τουριστική κίνηση όλους τους μήνες. Ενημέρωσε επίσης για την προετοιμασία του πολυσήμαντου για την Ύδρα έργου της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, η οποία προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ώστε σύντομα το νησί να αποκτήσει τις υποδομές που του χρειάζονται και στερείται επί δεκαετίες.

// Το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κατράκειο Θέατρο το 6ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Μαρωνίτης, στο φετινό Οδοιπορικό, το οποίο θα έχει και την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, θα μετέχουν 6.000 χορευτές από 200 εθνικοτοπικούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα. Μιλώντας για τη φετινή εκδήλωση ο Γιάννης Μαρωνίτης τόνισε: «Με αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό μας και χάρη στη δική σας τιμητική παρουσία και στήριξη, καταφέραμε να διεισδύσουμε σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας μας. Πορευόμαστε σε αυτήν την τραγική οικονομικό περίοδο για τη χώρα προς το 6ο Οδοιπορικά στην Ελληνική Παράδοση χωρίς καμία υποστήριξη από δημόσιο φορέα, ευχόμενοι πως θα γίνουμε καλύτεροι, έχοντας όλους εσάς κοντά μας στον κύκλο της παράδοσης που δεν κλείνει ποτέ παρά αλλάζει μορφή και θεριεύει».

// Διαγραφή των προστίμων για όσους κατέχουν άδεια συμμετοχής στην κυριακάτικη αγορά του Πειραιά περιλαμβάνει διάταξη στο νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων» που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής. Το σχετικό αίτημα, όπως δήλωσε ο βουλευτής Δημ. Καρύδης, είχε υποβληθεί από τους συλλόγους των επαγγελματιών του Παζαριού ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη και του Δήμου Πειραιά. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, το υπουργείο Ανάπτυξης απαλλάσσει τους επαγγελματίες του Παζαριού, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο, από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος το οποίο είχε δημιουργηθεί χωρίς δική τους ευθύνη, λόγω της μη έκδοσης αδειών από τις αρμόδιες αρχές.

// Την επαναφορά του θεσμού των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων για τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών μάθησης σε όσους μαθητές διακρίνονται και μπορούν να προχωρήσουν, ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μιλώντας σε εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοσταθμού «Κανάλι 1» για την Παιδεία. Ο κ. Αρβανιτόπουλος θυμήθηκε τα μαθητικά του χρόνια στην Ιωνίδειο και εξομολογήθηκε ότι ακόμα και σήμερα που είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος, δουλεύει με τη μεθοδολογία και τον τρόπο σκέψης που του έμαθαν οι καθηγητές του στο γυμνάσιο αυτό (σ.σ. που τότε βέβαια ήταν εξατάξιο). Τέτοια σχολεία δεν υπάρχουν πλέον, είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ευχή να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον.

// Έπειτα από καθυστέρηση 9 μηνών (ούτε… τοκετός να ήταν!) δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α182/22-8-11 το ΠΔ 75 που καθορίζει τη συγκρότηση και τις αρμοδιότητες των συλλογικών οργάνων των ΤΑ. Έτσι οι ΤΕΔΚ (Τοπικές Ενώσεις Δήμων – Κοινοτήτων) μετονομάζονται σε ΠΕΔ (Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων) και η ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων – Κοινοτήτων Ελλάδας) σε ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Ο Πειραιάς καλείται να στείλει κι αυτός –όπως όλοι οι δήμοι της χώρας– εκπροσώπους του δημοτικούς συμβούλους στις γενικές συνελεύσεις της ΠΕΔ Αττικής και της ΚΕΔΕ, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι θα εκλέξει 11 συμβούλους (7 από την πλειοψηφία και 4 από τη μειοψηφία) οι οποίοι μαζί με τον δήμαρχο θα τον αντιπροσωπεύουν.

// Επί 10 μέρες είχαν «στρωθεί» στη δουλειά οι δημοτικοί αστυνομικοί του Πειραιά, αφαιρώντας όλες τις διαφημιστικές πινακίδες από τα ταμπλό, τις κολόνες με τους σηματοδότες και τις στάσεις. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει καθαρίσει απ’ όλες τις πινακίδες, ενώ στην περίπτωση που ξαναβάλουν ταμπέλες τόσο η διαφημιστική εταιρεία (αν υπάρχει) όσο και ο διαφημιζόμενος θα καλούνται να πληρώσουν «τσουχτερό» πρόστιμο.

// Ριφιφί στον Πύργο του Πειραιά επιχείρησαν άγνωστοι τη νύκτα της περασμένης Τρίτης. Μπήκαν από την παράπλευρη είσοδο του κτιρίου (στην Αγορά) που οδηγεί στα γραφεία της πρώην ΔΕΠΕΠ στον Β’ όροφο και έφθασαν εσωτερικά στο ισόγειο όπου είναι οι κεντρικές αποθήκες του δήμου, όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων και τα κατασχεθέντα λαθραία είδη που διατίθενται στο παρεμπόριο. Όμως όταν έφθασαν στην κεντρική εσωτερική είσοδο του ισογείου έπεσαν σε… τοίχο μια και ο αντιδήμαρχος Γ. Δαβάκης με συνεργεία του δήμου είχε έγκαιρα φροντίσει να «χτίσει» όλες τις πιθανές διόδους προς τις αποθήκες και να μπει πρόσθετη πόρτα με σιδερένια ενίσχυση στην κεντρική είσοδο, εσωτερικά και εξωτερικά. Οι επίδοξοι διαρρήκτες προσπάθησαν να τρυπήσουν τις πόρτες αλλά δεν μπόρεσαν κι έτσι έφυγαν άπρακτοι…

// Ένα πλούσιο πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ποιοτικές εκδηλώσεις για όλα τα ενδιαφέροντα και τις ηλικίες συνθέτει τον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2011» του Δήμου Κορυδαλλού. Ο Κορυδαλλός, παρά την οικονομική συγκυρία, παραμένει πρωταγωνιστής και στον πολιτισμό δίνοντας διέξοδο ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους κατοίκους του, αλλά και στους φίλους των γύρω περιοχών που επιλέγουν σταθερά την πόλη για τη βραδινή τους βόλτα. Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 30 συνολικά εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά με επίκεντρο το Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», ενώ αρκετές θα πραγματοποιηθούν σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους, καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, δίνοντας και στον φετινό Πολιτιστικό Σεπτέμβρη αποκεντρωμένο χαρακτήρα και ζωντανεύοντας έτσι όλες τις γειτονιές του Κορυδαλλού.


Σχολιάστε εδώ