Αναζητήστε τον αδελφό…

Σύμφωνα με λίαν αξιόπιστες πηγές, που γνωρίζουν από μέσα τα τεκταινόμενα στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, πίσω από την έξοδο του Παμπούκη, που από «αντʼ αυτού» που τον είχε ο Γιώργος από την πρώτη στιγμή της ορκωμοσίας του, τον κατέβαζε σκαλί – σκαλί, βρίσκεται η κόντρα που καιρό υπέβοσκε στις σχέσεις με τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Νίκο. Ο οποίος, θυμίζουμε, ήταν στις περισσότερες επαφές του Παμπούκη με ξένους επενδυτές, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση, η οποία και πήρε μεγάλη δημοσιότητα, το ταξίδι-αστραπή στο Κατάρ και τις συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του Εμιράτου (όχι όμως και με τον Εμίρη).

Η κόντρα Νίκου – Παμπούκη τον τελευταίο καιρό είχε προσλάβει τεράστιες διαστάσεις και πλέον ήταν αδύνατη η συγκατοίκηση. Ο Χάρης Παμπούκης ήταν ξεγραμμένος ήδη πριν από τον τελευταίο ανασχηματισμό. Στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης το όνομά του δεν υπήρχε. Περασμένα μεσάνυχτα μετά από «διαβουλεύσεις» βρέθηκε η θέση του υπουργού αναπληρωτή για τη Ναυτιλία. Όπου διαπίστωσε ότι υπήρχαν… μπλόκα. Και τελικά ότι δεν είχε άλλη επιλογή από την παραίτηση.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η οικογένεια τον πετάει έξω. Μετά το 1999, όταν ο Γιώργος ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών λόγω της αποπομπής του Πάγκαλου, που πλήρωσε την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία -λες και ο Σημίτης δεν είχε καμία ανάμειξη- (και εδώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες προοριζόταν ο Παπούλιας για αντικαταστάτης του Πάγκαλου, αλλά η Ουάσινγκτον είχε άλλη άποψη, προτιμούσε τον Παπανδρέου), ο Παμπούκης είχε αναλάβει γενικός γραμματέας ΥΠΕΞ, απ’ όπου όμως έφυγε έπειτα από κάποιο καιρό. Επέστρεψε το 2004, και μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ πάλι αποχώρησε. Αργότερα επέστρεψε και πάλι, και ήταν απ’ αυτούς που τη νύχτα της ήττας, στις εκλογές του 2007, απέτρεψαν τον Γιώργο, που ήθελε να παραιτηθεί, παραδίδοντας στον Βενιζέλο. Και παρέμεινε έκτοτε, μέχρι και την περασμένη Πέμπτη, που γι’ άλλη μια φορά σπρώχτηκε σε παραίτηση.

Επιβεβαίωση ότι πρόσχημα ήταν η απαίτηση του Παμπούκη για ανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που οδήγησε στο άνοιγμα της πόρτας εξόδου, είναι τα… καντάρια λάσπης που ρίχτηκαν από δημοσιογραφικές πένες που έχουν στενούς δεσμούς με την οικογένεια… Τώρα… θυμήθηκαν ότι ο Παμπούκης ήταν δικηγόρος όλης σχεδόν της διαπλοκής και συνομιλητής του οικονομικού κατεστημένου, ότι απέβλεπε στην απόκτηση πελατών για το δικηγορικό γραφείο του, ότι ήταν ανίκανος να συντονίσει την κυβέρνηση, επιπόλαιος και υπερφίαλος… Καλά, όλα αυτά δεν τα γνώριζε ο Παπανδρέου όταν από το 1999 είχε σε τόσες θέσεις τον Παμπούκη;

Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα και οι ισορροπίες… Και προφανώς έχει λόγο ο Νίκος. Όπως πάντα…


Σχολιάστε εδώ