Τι άλλο σημειώνει η κυρία Χαροκόπου

«Κύριε Διευθυντά,
Στο υπ’ αριθ.980 φύλλο της εφημερίδας σας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”, που κυκλοφόρησε την περασμένη Κυριακή 14 Αυγούστου 2011 και ειδικότερα στην σελίδα 16 καταχωρείται δημοσίευμα με τον κύριο τίτλο “ΣΚΑΝΔΑΛΟ 10.500.000 ΕΥΡΩ!” και υπέρτιτλο “ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Ο ”ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ”. Στο δημοσίευμα αυτό περιλαμβάνονται συγκεχυμένες πληροφορίες, εσφαλμένες κρίσεις και ατεκμηρίωτα συμπεράσματα, τα οποία, επενδεδυμένα με επιθετικό και ανοίκειο ύφος -ασυνήθιστο για το επίπεδο της εφημερίδας σας- κινδυνεύουν να παραπλανήσουν τους αναγνώστες σας και να προσβάλουν άδικα το έργο ενός Οργανισμού και των ανθρώπων του.
Πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα αυτό υπήρξε κατά το μάλλον ή ήττον καρπός εσφαλμένης και ελλιπούς πληροφόρησης και βιαστικής αποτιμήσεως των δεδομένων, θα επιχειρήσουμε μια σύντομη αποκατάσταση της αλήθειας με την προσδοκία ότι η ομολογουμένως ανεγνωρισμένη ευθυκρισία και αντικειμενικότητα της εφημερίδας σας θα οδηγήσει στην ανασκευή των εντυπώσεων περί σκανδάλου, που επικαλείται το δημοσίευμα.»
Σημ. «Π»: (Όλες τις θέσεις που προβάλλει η κυρία Χαροκόπου τις παραθέτουμε στο κείμενό μας, με σχολιασμό).
«Κύριε Διευθυντά,
Κηδόμενοι της οικονομίας χώρου και χρόνου, τόσο της εφημερίδας σας, όσο και των καλόπιστων αναγνωστών της, θα παραμείνουμε στις ενδεικτικές επισημάνσεις, με την βεβαιότητα ότι η καλοπιστία και η δημοσιογραφική δεοντολογία που χαρακτηρίζει την εφημερίδα σας θα οδηγήσει σε μια πιο προσεκτική ματιά και πιο μετρημένη παρουσίαση του θέματος.
Ο Ο.Ε.Δ.Β. δεν αναμειγνύεται σε θέματα πολιτικής κριτικής, ακόμα και πολιτικών αντιπαλοτήτων, ούτε βεβαίως σε σκοπιμότητες επιχειρηματικής φύσεως.
Αξιώνει όμως το ελάχιστο – όπως κάθε φορέας και κάθε πρόσωπο στη δημοκρατία μας: να μη συκοφαντείται και διασύρεται ως δημόσιος οργανισμός και ως σύνολο εργαζομένων, ιδιαίτερα χειμαζομένων στην παρούσα συγκυρία…
Την αξίωση αυτή, για την οποία πολλές και γνωστές μάχες έχει δώσει στο παρελθόν η εφημερίδα σας, αναμένουμε να σεβασθεί και σήμερα.»
Σημ. «Π»: Δύο αντιρρήσεις:
α) Τούτη η εφημερίδα δεν λειτουργεί με το σκεπτικό πολιτικών αντιπαλοτήτων, πολύ περισσότερο με σκοπιμότητες επιχειρηματικής φύσεως. Κι αυτό το γνωρίζετε και το έχετε ζήσει από πρώτο χέρι, κυρία Χαροκόπου. Και ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε το «ΠΑΡΟΝ» για να πάρουμε δουλειές, όπως άλλοι. Η υπόθεση των τετραδίων είναι η απάντησή μας. Το «Π» ασκεί σκληρή κριτική στις αποφάσεις των πολιτικών μας. Και φυσικά κατά κύριο λόγο της κυβέρνησης και εκείνων που διαχειρίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου ως πρόεδροι κρατικών οργανισμών, αφού απ’ αυτήν εξαρτάται πρωτίστως η ζωή της χώρας και του λαού
και β) Το «ΠΑΡΟΝ» δεν συκοφαντεί και δεν μετέχει σε παιχνίδια… Και αυτό με χαρά διαπιστώνουμε ότι κι εσείς δέχεστε, αναφερόμενη στην αναγνωρισμένη ευθυκρισία, αντικειμενικότητα και καλοπιστία της εφημερίδας μας. Λυπούμεθα που λόγοι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσιου συμφέροντος μας έφεραν απέναντι. Όμως, μην ξεχνάτε, το δημόσιο αξίωμα έχει κόστος…


Σχολιάστε εδώ