Στους 14-15 μήνες η θητεία!

Βέβαια πριν ανακοινωθεί η οποιαδήποτε απόφαση ο υπουργός θα περιμένει τις μελέτες και τις εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, που πάντως δεν αναμένεται να είναι αντίθετες αφού οι στρατιωτικοί σε κάθε ευκαιρία επισημαίνουν την αναγκαιότητα να αυξηθεί η θητεία.

Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει αμέσως, ακόμα και πριν από τις ανακοινώσεις για την αύξηση της θητείας, στη συγχώνευση στρατοπέδων. Εξαιτίας της μείωσης του προσωπικού πολλά στρατόπεδα είναι σχεδόν… άδεια και κάποια απ’ αυτά λειτουργούν… με 10 άτομα!

Ένα ακόμα θέμα που είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει ο υπουργός Άμυνας είναι το «καθεστώς εφεδρείας», δηλαδή η διαδικασία συγκέντρωσης και εκπαίδευσης των εφέδρων για να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε καλή κατάσταση και να μπορούν να ανταποκριθούν όποτε τους χρειαστεί η πατρίδα.

Το «καθεστώς εφεδρείας» σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση… υπνώσεως, αφού έχει πολλά χρόνια να λειτουργήσει και υπάρχουν άτομα που αν και απολύθηκαν εδώ και χρόνια από τον στρατό, δεν κλήθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα για εκπαίδευση.

Ο Π. Μπεγλίτης δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει αυτήν την κατάσταση να συνεχιστεί, μια και ο κίνδυνος που εγκυμονεί είναι προφανής και τεράστιος και γι’ αυτό θα πάρει συγκεκριμένα μέτρα αμέσως για τη ριζική ανατροπή της.

Το θέμα της εφεδρείας το ανέφερε ο υπουργός Άμυνας βγαίνοντας από τη Βουλή μετά την ψηφοφορία για τη Ζήμενς, όταν τον πλησίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Φ. Σαχινίδης που μεταξύ αστείου και σοβαρού τον λέει: «Πότε θα με καλέσετε ως έφεδρο για εκπαίδευση, για να… κάνω διακοπές καμιά βδομάδα». Και αποκάλυψε ότι υπηρέτησε στο Πυροβολικό.


Σχολιάστε εδώ