Σκληρή επίθεση κατά Μόσιαλου από Χυτήρη και Απ. Κακλαμάνη

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι κατά 80% το σημερινό νομοσχέδιο προετοιμάστηκε από τον Τηλ. Χυτήρη, ο οποίος έθεσε το ερώτημα τι άλλαξε μέσα σε λίγες μέρες και η κυβέρνηση τάχθηκε υπέρ της συρρίκνωσης.

Ο Τηλ. Χυτήρης, διαφωνώντας κάθετα με το λουκέτο στην ΕΤ1, σημείωσε πως σε εποχή κρίσης, όταν η ιδιωτική τηλεόραση, επειδή δεν διαθέτει χρήματα, παίζει τούρκικα σίριαλ, είναι λανθασμένη μια τέτοια κίνηση. Είπε ακόμη πως ο υπουργός Επικρατείας προσέβαλε τον ίδιο και τον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, μιλώντας για κομματοκρατία, σημειώνοντας και πως οι δύο διοικήσεις επιλέχθηκαν με την open gov. Αναρωτήθηκε μάλιστα με ποια πλευρά ήταν το 1989 ο κ. Μόσιαλος, όταν ο ενιαίος Συνασπισμός συνηγόρησε στη δημιουργία του στρεβλού καθεστώτος στην ιδιωτική τηλεόραση.

Στις σκληρές αυτές κρίσεις ο Ηλ. Μόσιαλος δεν απάντησε, ενώ επανέλαβε πως δεν θα απολυθεί προσωπικό και πως θα γίνει με προσοχή η αξιολόγησή του, αφού, όπως σημείωσε ο Τηλ. Χυτήρης, αυτοί που π.χ. ήταν στο «ψυγείο» για 8 χρόνια κινδυνεύουν να μην έχουν χρόνο προϋπηρεσίας. Ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως δεν θα πουληθούν οι συχνότητες της ΕΤ1 και των δύο ψηφιακών καναλιών και ο Τηλ. Χυτήρης παρατήρησε πως ο ίδιος ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού δεσμευόταν πως δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και ήρθε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και ανακοίνωσε λουκέτα.

«Η μόνη άμυνα στη διαπλοκή και την αυθαιρεσία των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι τα κρατικά μέσα», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Χαρακτήρισε «λάθος» το γεγονός ότι οι αλλαγές ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου και οι βουλευτές ενημερώθηκαν εκ των υστέρων, όπως και το ότι ο κ. Μόσιαλος έδωσε συνεντεύξεις σε ιδιωτικά μέσα και όχι στην ΕΡΤ.

Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη η ομοσπονδία των εργαζομένων (όλο το κείμενο δημοσιεύεται στο www.typologies.gr) απαντά εμπεριστατωμένα στις εξαγγελίες του Ηλ. Μόσιαλου, παρουσιάζοντας ένα άλλο επιχειρησιακό σχέδιο για την ΕΡΤ. Δεν έκανε λόγο για απεργία, ζήτησε όμως συνάντηση με τον πρωθυπουργό και σημείωσε πως η ΕΡΤ δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά αντιθέτως τον ενισχύει.


Σχολιάστε εδώ