Προαναγγελία καταστροφής οι εξομολογήσεις του Βενιζέλου

Η εξήγηση που δόθηκε από ορισμένους, ότι είπε όσα είπε για τη δημιουργία εντυπώσεων και για να προκαλέσει τη συμπάθεια του κόσμου, κρίνεται πρόχειρη και εντελώς επιφανειακή για τα δεδομένα του κ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με μία εκδοχή, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο, πρώτον, διαπίστωσε ότι άλλα περίμενε κι άλλα βρήκε και, δεύτερον, διαπίστωσε ότι τα περιθώρια επιτυχίας στην προσπάθειά του είναι εξαιρετικά περιορισμένα.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι στην περίπτωση που ισχύει αυτή η εκδοχή, η αναφορά του ήταν τουλάχιστον «ατυχής». Κι αυτό διότι στέλνει «μήνυμα απαισιοδοξίας» για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς εμφανίζεται προς τα έξω ο αρμόδιος υπουργός να μην πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει στην προσπάθειά του να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Αν ο κ. Βενιζέλος πίστευε ότι μπορεί να τα καταφέρει, δεν είχε κανένα λόγο να πει ότι θυσιάστηκε πολιτικά» υπογραμμίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Ωστόσο στενοί συνεργάτες του στο υπουργείο ανέφεραν ότι δεν τους εξέπληξαν οι δηλώσεις του και προσθέτουν ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι πλέον το μόνο που τον ενδιαφέρει και τον απασχολεί είναι το συμφέρον της χώρας.
Ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά, ομάδες κ.λπ. ούτε και προτίθεται με την πολιτική δύναμη που απέκτησε να προωθήσει σε κυβερνητικές ή άλλες θέσεις «δικούς» του ανθρώπους. Οι συνεργάτες του σημειώνουν ακόμη ότι αντίθετα από τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος είναι αισιόδοξος ότι αν υλοποιηθούν τα απαραίτητα μέτρα η οικονομία θα βγει από την κρίση και την ύφεση.
Από το περιβάλλον του διαψεύδουν τις πληροφορίες που διέρρευσαν τις προηγούμενες ημέρες ότι ο κ. Βενιζέλος έχει αλλάξει άποψη και πλέον είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών και μάλιστα μέσα στους επόμενους μήνες. «Πιστεύει ότι οι εκλογές θα φρενάρουν την προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας που πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα για μεγάλο χρονικό διάστημα» επισημαίνουν.


Σχολιάστε εδώ