Επενέβη ο Εισαγγελέας και αρχίζουν οι ανακρίσεις

Ήδη την υπόθεση ανέλαβε η Εισαγγελέας κ. Ευγενία Κυβέλου, και αρχίζει η εξέταση μαρτύρων. Σχετική προφορική κλήση έλαβε γι’ αυτήν την εβδομάδα ο υπεύθυνος της εφημερίδας μας, προκειμένου να καταθέσει όλα τα στοιχεία. Στο μεταξύ, την Παρασκευή κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη μεθοδευμένη διαδικασία του διαγωνισμού, προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Ράικου, την οποία κοινοποιεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελέα Εφετών, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, βουλευτής Ηλίας Κώστας Τζαβάρας. Το σχετικό κείμενο έχει ως εξής:
«Κυρία Εισαγγελέα,
Σας αποστέλλω τα φύλλα της εφημερίδας ”ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής” στις 14-8-2011 και 21-8-2011, σελ. 16 και 15 αντιστοίχως, στα οποία καταγγέλλεται ότι ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) προμηθεύτηκε χαρτί για την εκτύπωση των βιβλίων της σχολικής φετινής χρονιάς με τη διαδικασία πρόχειρου διαγωνισμού με διαπραγμάτευση και αφού προηγουμένως με διάφορες μεθοδεύσεις δημιουργήθηκαν συνθήκες κατεπείγοντος.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο
ΟΕΔΒ ζήτησε να προμηθευτεί χαρτί σε σχεδόν διπλάσια ποσότητα από αυτή που χρειάζεται για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων της φετινής χρονιάς μολονότι ο οργανισμός πρόκειται να καταργηθεί. Αξιοσημείωτο επίσης, είναι ότι, σύμφωνα και πάλι με τα παραπάνω δημοσιεύματα, το Δημόσιο ζημιώθηκε με το ποσόν των 1.803.360 ευρώ, ενώ η ποσότητα του χαρτιού βρισκόταν ήδη πολλές ημέρες πριν στις αποθήκες του ΟΕΔΒ για φύλαξη, γεγονός που κατά τον συντάκτη του δημοσιεύματος αποδεικνύει ότι ο διαγωνισμός ήταν στημένος αφού εκ των προτέρων είχε ανατεθεί η προμήθεια.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».


Σχολιάστε εδώ