MΠΑΣΚΕΤ -ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτιάχνει τον Κουφό για τους συλλόγους

Η εξαιρετική παρουσία του Κώστα Κουφού στο τουρνουά του Ρίμινι ανέβασε τις μετοχές τού διεθνή σέντερ στην εθνική ομάδα, αλλά παράλληλα τον επανέφερε στο προσκήνιο με προοπτική ένταξής του σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες της χώρας. Ο Κουφός πέρασε ήδη από τα ρεπορτάζ και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κυρίως των «ερυθρολεύκων», καθώς οι «πράσινοι» με Μάριτς, Βουγιούκα και Μπατίστ έχουν καλύψει τη φροντ λάιν τους. Ακόμα, όμως, και αν δεν υπάρξει φέτος κίνηση για την απόκτηση του ομογενούς σέντερ, το ερχόμενο καλοκαίρι θα απασχολήσει έντονα και τις δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες. Ειδικά εάν επαναλάβει στη Λιθουανία εμφανίσεις σαν κι αυτές που έκανε στο τουρνουά του Ρίμινι και εφόσον δεν βρει στο NBA τον χρόνο συμμετοχής που θεωρεί ότι του αξίζει.

•••

Πάει για παραμονή στον ΠΑΟ ο Σάτο

Την παραμονή του στον Παναθηναϊκό φέρεται να έχει αποφασίσει ο Ρομέιν Σάτο. Ο κεντροαφρικανός φόργουορντ έκανε έρευνα αγοράς, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τα χρήματα που εισπράττει από το «τριφύλλι». Ούτε καν το ποσόν που του πρότειναν οι «πράσινοι» μετά την απόφασή τους για μείωση των ετήσιων αποδοχών του παίκτη. Οι επαγγελματίες που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, λόγω του λοκ άουτ στο NBA, έχουν αποσπάσει το ενδιαφέρον των συλλόγων και έτσι παίκτες σαν τον Σάτο πέρασαν σε δεύτερο πλάνο.

Η επικείμενη παραμονή του Σάτο λύνει σε σημαντικό βαθμό τα χέρια του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο σέρβος κόουτς του Παναθηναϊκού μπορεί να υπολογίζει πλέον σε έναν κορμό με τους Διαμαντίδη, Νικ Καλάθη, Σάτο και Μπατίστ. Απομένει μόνο ένας γκαρντ σαν τον Λόγκαν κι ένας φόργουορντ για τη συμπλήρωση του ρόστερ.

•••

Ο Έρτσεγκ φέρνει… Ζήση στον Ολυμπιακό

Οι διαπραγματεύσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού για την απελευθέρωση του Ζόραν Έρτσεγκ θα ανοίξει τον δρόμο για την απόκτηση του Νίκου Ζήση. Μετά την προφορική συμφωνία με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο Σέρβος όχι μόνο περισσεύει, αλλά θεωρείται πολυτέλεια για τους «ερυθρόλευκους», καθώς δεσμεύει ένα σημαντικό κομμάτι του μπάτζετ. Από τα χρήματα που θα γλιτώσει η ομάδα του Πειραιά εάν βρει ομάδα για τον Έρτσεγκ, αυτόματα θα προχωρήσει στη μεταγραφή του έλληνα γκαρντ, αν και στον Ολυμπιακό έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν έχουν πρόθεση να δώσουν στη Σιένα τις 200.000 που αξιώνει για την παραχώρηση του Ζήση. Αλλά με δεδομένη την επιθυμία του Ντούσαν Ίβκοβιτς να συνεργαστεί με τον διεθνή γκαρντ, αν οριστικοποιηθεί το διαζύγιο με τον σέρβο φόργουορντ, οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τα χρήματα στην ιταλική ομάδα, ώστε να κλείσουν κι αυτό το μέτωπο.

•••

Στον Άρη ποντάρουν σε Αλεξανδρή για ενότητα

Πάνω του έχει πάρει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Άρη, καθώς οι διοικούντες την ΚΑΕ του έχουν αναθέσει εν λευκώ τη συμπλήρωση του ρόστερ. Οι «κίτρινοι», άλλωστε, ποντάρουν πολλά στην παρουσία του Αλεξανδρή, τόσο για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας με μικρό κόστος, αλλά και στην αποκατάσταση της ενότητας και της ηρεμίας μεταξύ των οπαδών. Η παρουσία του Σλόμπονταν Σούμποτιτς εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από όσα λέγονται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και γράφονται στα φόρουμ επικοινωνίας. Ο Αλεξανδρής, όμως, καταβάλλει προσπάθειες, ακόμα και με προσωπικές επαφές, για να πετύχει την επίτευξη της ειρήνης, ώστε να μπει ο Άρης στα γήπεδα με την απαραίτητη στήριξη του κόσμου του. Με θητεία στην ομάδα και ως παίκτης και ως προπονητής, ο «τίγρης» γνωρίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει για τους «κίτρινους» το γεμάτο Αλεξάνδρειο και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται το τελευταίο διάστημα.


Σχολιάστε εδώ