Το ανταποδοτικό πληρώνει μισθούς στο ΑΠΕ

Το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου, όπως μεταφέρθηκε στις συνδικαλιστικές Ενώσεις, προβλέπει την υπογραφή προγραμματικών συμφωνιών μεταξύ ΑΠΕ – ΜΠΕ και ΕΡΤ για την παροχή δημοσιογραφικών υπηρεσιών, με στόχο να πάρει το Πρακτορείο το ποσόν των 3 εκατ. ευρώ που λείπουν από τον προϋπολογισμό για να πληρωθούν οι μισθοί. Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει το επιπλέον ποσόν για τη λειτουργία του ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά τα 9 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν. Ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε πως είτε θα μειωθούν οι μισθοί κατά το 1/3 είτε θα απολυθεί το 1/3 των εργαζομένων.
Αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος, αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει προς το παρόν εκτός ριζικών λύσεων το ΑΠΕ για να μην υπάρξει ενοποίηση των αντιδράσεων με τις αντιδράσεις στην κρατική τηλεόραση.
Έτσι, με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης» βρίσκει λύση για τη μισθοδοσία των 360 εργαζομένων του ΑΠΕ από το ανταποδοτικό τέλος και αφήνει για τη δεύτερη φάση την «αναδιοργάνωση», με την οποία προβλέπεται μείωση του προσωπικού, με στόχο να φθάσουν στα 220 άτομα!
Το σχέδιο θα μπει σε εφαρμογή με τον γνωστό τρόπο. Το υπουργείο Επικρατείας θα αναθέσει τη μελέτη σε δύο επιτροπές, μία ανεξάρτητη τεχνοκρατών και μία από εκπροσώπους της Ένωσης Εθνικών Πρακτορείων Ευρώπης (θα πληρωθούν αυτές οι επιτροπές;). Τα πορίσματα θα πρέπει να παραδοθούν έως τον Οκτώβριο και τότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει τι θα γίνει με το ΑΠΕ.


Σχολιάστε εδώ