Τεράστιο το πρόβλημα με τα νεκροταφεία
Έτσι τα προβλήματα οξύνονται και αν δεν βρεθεί λύση θα έχουμε νέες «εκρήξεις» πολιτών που -δικαιολογημένα- θα είναι εκτός εαυτού, αφού δεν θα μπορούν να θάψουν τους ανθρώπους τους. Η ιστορία με το νεκροταφείο Γλυφάδας ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Εκάλη, που έχει ζητήσει από το 2006 νέο νεκροταφείο.
Όσον αφορά τη… Γλυφάδα όμως, το υπουργείο Άμυνας έχει παραχωρήσει χώρο 60 στρεμμάτων πάνω από τα Σούρμενα, όπου βρισκόταν παλαιό στρατόπεδο της Αεροπορίας, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Ο προηγούμενος δήμαρχος πήγε να αξιοποιήσει τον χώρο για την ίδρυση νέου νεκροταφείου, αλλά δεν τα κατάφερε γιατί το Δασαρχείο τού απαγόρευσε τη διάνοιξη δρόμου. Οπότε χωρίς πρόσβαση δεν θα μπορούσε να γίνει νεκροταφείο. Το 2009 η ΤΕΔΚΝΑ με έγγραφό της προς τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών επισήμανε το πρόβλημα και ζητούσε να γίνει παρέμβαση στο Δασαρχείο, ώστε να ανοιχθεί ο δρόμος.
Επίσης είχε ζητήσει να γίνει χωροθέτηση νέων νεκροταφείων στην Αττική, καθώς και αξιοποίηση του χώρου στο Σχιστό που έχει παραχωρήσει η Εκκλησία για τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου. Απ’ όλα αυτά δεν έγινε τίποτα και τώρα έχουμε τα αποτελέσματα. Η Γλυφάδα είναι μόνο η αρχή. Εν προκειμένω όμως παραμένει το ερώτημα γιατί ο δήμαρχος Κώστας Κόκκορης δεν επεδίωξε να ανοίξει δρόμος προς τον χώρο του στρατοπέδου που του έχει παραχωρηθεί, αλλά πήγε να κάνει νεκροταφείο σε αναδασωτέα έκταση…
Άσχετα απ’ αυτό πάντως, αν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα, τα προβλήματα με τα νεκροταφεία θα «σκάνε» ένα ένα και δεν θα μπορεί να τα… μαζέψει κανένας.