Τα μάζεψε η Διαμαντοπούλου

ΥΠΕΚΥΨΕ τελικά στις πιέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πανεπιστημιακών, η Άννα Διαμαντοπούλου και προχωρεί σε διορθωτικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης που προωθεί για τα ΑΕΙ. Προφανώς κάτι περισσότερο γνώριζε ο Βαγγέλης Βενιζέλος όταν προ ημερών σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα έλεγε ότι «δεν μπορεί, η κ. Διαμαντοπούλου θα έχει δεύτερο και τρίτο σενάριο για να αποφύγει τη σύγκρουση». Σύμφωνα με τις νεώτερες αποφάσεις της υπουργού Παιδείας, που μέχρι πρότινος δήλωνε αμετακίνητη στις θέσεις της, στη διοίκηση των ΑΕΙ θα μετέχουν 8 πανεπιστημιακοί, 6 στελέχη από την αγορά (μάνατζερ) και 1 εκπρόσωπος των φοιτητών. Με τη συγκεκριμένη σύνθεση, πρύτανης θα εκλέγεται πανεπιστημιακός.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε 7 πανεπιστημιακούς, 7 μάνατζερ και 1 φοιτητή, που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρύτανης να προέρχεται από τη δεύτερη κατηγορία.

Όπως προαναφέραμε, η υπαναχώρηση της κ. Διαμαντοπούλου είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από τους πανεπιστημιακούς, αλλά κυρίως από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας είχε σχεδιάσει το σχετικό νομοσχέδιο να πάει στη Βουλή και να ψηφισθεί στις αρχές Αυγούστου.

Δέχθηκε ωστόσο αυστηρή κριτική από στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Καρτάλης, Βούγιας κ.ά.) και έπειτα από παρέμβαση και του Μαξίμου συμφώνησε να δοθεί παράταση στον διάλογο προκειμένου να γίνουν προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες στη λειτουργία των ΑΕΙ.


Σχολιάστε εδώ