Στο… περίμενε 200.000 συνταξιούχοι!

Ο χρόνος που κάνουν τα περισσότερα Ταμεία, συμπεριλαμβανομένου του ΙΚΑ, για να εκδώσουν μια σύνταξη ξεπερνά τον έναν χρόνο, ιδιαίτερα όταν ο αιτών τη σύνταξη έχει διαδοχική ασφάλιση και το ένα Ταμείο περιμένει τα ένσημα από το άλλο.

Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα, γιατί εκείνοι που περιμένουν τη σύνταξη όχι μόνο δεν έχουν χρήματα για τη διαβίωσή τους, αλλά δεν έχουν ούτε και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν μπορούν να πάνε σʼ έναν γιατρό, να πάρουν τα φάρμακά τους, να κάνουν εξετάσεις.

Η καθυστέρηση έκδοσης της βασικής σύνταξης συνεπάγεται καθυστέρηση και στα επικουρικά και ασφαλώς στο εφάπαξ, για το οποίο ακούστηκαν εντονότατα παράπονα και από την ΑΔΕΔΥ.

Η Λούκα Κατσέλη, ως υπουργός Εργασίας, είχε εξαγγείλει πως με νομοσχέδιο θα δίδεται σε όλες τις περιπτώσεις προσωρινή σύνταξη που θα καλύπτει το 80 ή 90% της σύνταξης, κι όταν γίνεται η εκκαθάριση θα παίρνει την τελική του μορφή το ποσό της βασικής σύνταξης. Είχε επίσης αναγγείλει ότι θα δημιουργηθεί γραφείο πληροφοριών για όλες τις συντάξεις Ο κ. Κουτρουμάνης, ως νέος υπουργός, επιβεβαίωσε τα περί προσωρινής σύνταξης, ώστε να μη μένει ένας συνταξιούχος χωρίς λεφτά επί μήνες πέραν των πρώτων τριών μηνών που έπαιρνε τον μισθό του, για την καθυστέρηση όμως της έκδοσης δεν είπε τίποτα, ούτε για το γραφείο ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ