Στα ενδoτερα των ομάδων

• Με τον Κάστρο, πάντως, έγιναν σοβαρά επικοινωνιακά λάθη. Πρώτα απʼ όλα επικεντρώθηκαν οι «πράσινοι» σε έναν παίκτη, χωρίς να διαθέτουν εναλλακτικό πλάνο επειδή αποτελούσε εισήγηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

• Συμπεριφορά που προκάλεσε πολλά ερωτήματα, καθώς ο Πορτογάλος αγωνίζεται σε μία θέση, για την οποία ο Παναθηναϊκός διαθέτει τον Νίνη, τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη και τον Μαρίνο. Με την επιμονή στον Κάστρο, λοιπόν, πέρασε στον κόσμο η εντύπωση ότι ο Φερέιρα έχει απορρίψει επί της ουσίας τους τέσσερις Έλληνες.

• Πέρα από τις γκρίνιες στα αποδυτήρια που προσωρινά ελέγχθηκαν, η έλλειψη εναλλακτικού πλάνου δημιούργησε προβληματισμό, επειδή ο κόσμος θεώρησε δεδομένο το κενό στην εντεκάδα από τη στιγμή που επέμενε ο προπονητής. Γιʼ αυτό ήταν πολύ περισσότερες οι αντιδράσεις των οπαδών.

• Τα φίδια είχαν αρχίσει να ζώνουν τους φίλους του «τριφυλλιού» από το πρωί της Τρίτης, με αφορμή τα πρωτοσέλιδα που προανάγγελλαν την απόκτηση του Κάστρο «έτσι κι αλλιώς». Δημοσιεύματα που ερμηνεύθηκαν ως μια επιχείρηση να δημιουργηθεί άλλοθι για ενδεχόμενη απώλεια του πορτογάλου μέσου.

• Το ανησυχητικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν στον Ζεσουάλδο Φερέιρα την πληροφορία ότι ουδέποτε πλησίασε η ελληνική ομάδα στην απόκτηση του Κάστρο. Στον προπονητή του «τριφυλλιού» είπαν ότι όλες οι διαρροές αποτελούσαν κομμάτι μιας επικοινωνιακής επιχείρησης, για να δείξουν στον κόσμο ότι υλοποιούσαν τις εισηγήσεις του.

• Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός παίκτη για μια θέση στην οποία αγωνίζονται έμπειροι και διεθνείς, που έχουν μάλιστα ιδιαίτερα υψηλές αποδοχές. Τον προειδοποίησαν, μάλιστα, πως σε περίπτωση αποτυχίας στους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το μέλλον του στην Παιανία θα είναι αμφίβολο.

• Προφανώς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επηρεάστηκε απʼ όσα του μετέφεραν. Γιʼ αυτό φρόντισε και έστειλε τα δικά του μηνύματα στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον πρώτο αγώνα με τους Ισραηλινούς.

• Η απειλή περί αποχώρησης ήχησε πολύ άσχημα στους διοικούντες την ΠΑΕ. Αλλά και εντός των αποδυτηρίων, αρκετοί παίκτες ερμήνευσαν τα λόγια του Πορτογάλου ως μια προσπάθεια στοχοποίησής τους σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Μακάμπι.

• Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι κέρδισε πόντους ο Δημήτρης Γόντικας. Ο νυν πρόεδρος βρισκόταν σε δύσκολη θέση, καθώς δεν τον εμπιστεύονταν οι οπαδοί, αλλά ο τρόπος που μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό έφτιαξε σημαντικά το προφίλ του.

• Ο Γόντικας εμφανίστηκε ως ο άνθρωπος που παλεύει για να καλύψει τη φυγή βασικών μετόχων και να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος. Ακόμα κι εκείνοι που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη πολιτική του Παναθηναϊκού, αναγνώρισαν στον πρόεδρο της ΠΑΕ ότι έχει πλάνο και αφιερώνει πολλές ώρες στην προσπάθεια για βελτίωση του «τριφυλλιού», και οικονομικά και αγωνιστικά.

• Παρʼ όλα αυτά το μέλλον του Γόντικα, όπως και πολλών στην Παιανία, θα εξαρτηθεί από την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι «πράσινοι» στις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Διότι όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει από τον κόσμο, ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα θα προκαλέσουν εκρήξεις.

• Η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από το CAS για τη διεξαγωγή του αγώνα της Ντεφερντάζ με την Παρί Σεν Ζερμέν απογοήτευσε πολύ κόσμο στον Βόλο. Κυρίως επειδή περίμεναν ότι θα κέρδιζαν την υπόθεση και έτσι θα δημιουργούσαν άλλα δεδομένα για τις δικαστικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

• Τα επιχειρήματά τους, όμως, μειώθηκαν αισθητά. Γιʼ αυτό απέφυγαν το τελευταίο δεκαήμερο κάθε δημόσια δήλωση που ενδεχομένως να προκαλούσε νέες αντιδράσεις.

• Η απουσία του Αχιλλέα Μπέου από τα ερτζιανά, πάντως, προκαλεί εύλογες απορίες. Όπως και το σιωπητήριο της αντιπαράθεσης που υπήρχε ανάμεσα σε κάποιους εμπλεκόμενους με τους στημένους αγώνες και τον Αλέξη Κούγια.

• Η μεσολάβηση της αργίας και τα μπάνια του λαού δίνουν μία εξήγηση. Στην παραγοντικά πιάτσα, όμως, ακούγονται διάφορα, ακόμα και για επίτευξη ειρήνης, η οποία βολεύει κάποιους να μείνουν στη δεύτερη λίστα κατηγορουμένων και τον πρόεδρο της Παναχαϊκής να προχωρήσει απερίσπαστος τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν.

• Μυστήριο καλύπτει και την υπόθεση των Αράβων που ξαφνικά ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του Πανιωνίου. Λες και μέσα σε έναν χρόνο μάς αγάπησαν πολλοί Άραβες και στο Κατάρ και στο Κουβέιτ και γενικώς σε όλα τα εμιράτα.

• Αξιοπερίεργο και το γεγονός ότι οι επενδυτές ασχολούνται με ομάδες που έχουν έμμεση σχέση με ορισμένους εκ των κατηγορουμένων. Για παράδειγμα, τον χειμώνα ενδιαφέρθηκαν για τον ΠΑΟΚ, ενώ τώρα εμφανίζονται να ασχολούνται με τον Πανιώνιο.

• Ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχουν δεσμοί. Κρατάνε πριν από την εποχή που μεσουρανούσε ο Γιώργος Μπατατούδης, ο οποίος εφηύρε ουσιαστικά τη λέξη «νέος» δίπλα στο όνομα της ομάδας.

• Κάνουν λάθος εκείνοι που θεωρούν εμπνευστή τον Μπέο. Η ιδέα προήλθε από πολύ ψηλά, από πεφωτισμένο, όπως θα σημείωνε και ο Νταν Μπράουν, και απλώς υλοποιήθηκε στην Καβάλα, τη Λάρισα, τον Πανιώνιο.

• Κατά περίεργη σύμπτωση και οι τρεις ομάδες είχαν τότε στενή σχέση με τον Μπατατούδη. Οι σχέσεις τού ΠΑΟΚ με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, όμως, χρονολογούνται πολύ νωρίτερα και, μάλιστα, επιβεβαιώνονται πλήρως από την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε στη μεταγραφή του Κατσαμπή.

• Κι αυτοί οι συνδετικοί κρίκοι προκαλούν απορίες για το ενδιαφέρον των Αράβων να επενδύσουν στον Πανιώνιο. Αν και στον «Δικέφαλο του Βορρά» αποσύρθηκαν διακριτικά, όταν διαπίστωσαν ότι κάποιοι ψάχνουν πολύ.

• Στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχουν νταλαβέρια με άραβες επενδυτές. Αλλά δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παίκτες που προέρχονται από τη Βόρειο Αφρική. Αλγερινοί και Μαροκινοί εντάσσονται στο ρόστερ του «Άγιαξ της Ηπείρου».

• Η προσθήκη του Ζαϊρί, μάλιστα, καταγράφεται και ως μία νίκη επί του Παναιτωλικού, στον οποίο παζάρευαν επί μέρες τον μαροκινό μεσοεπιθετικό. Με τον συγκεκριμένο παίκτη, μάλιστα, καθίσταται σαφές ότι ορισμένες από τις ομάδες που ανέβηκαν φέτος στη Σούπερ Λίγκα, όπως οι δύο προαναφερόμενες, διαθέτουν περισσότερα χρήματα από την ΑΕΚ.

• «Αυτοί δεν έχουν ούτε τις 50.000 για την προκαταβολή», έλεγε ο εκπρόσωπος του Ζαϊρί στους παράγοντες του Παναιτωλικού όταν συζητούσε μαζί τους. Και το ωραίο είναι ότι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ενδιαφέρει τους «κιτρινόμαυρους» παρά τις σχετικές διαψεύσεις.


Σχολιάστε εδώ