Πάει «κόντρα» σε απόφαση του ΣτΕ για να… διατηρήσει στη θέση του καθηγητή

Το θέμα έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης και η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι δεν είναι θέμα δικό της να εφαρμόσει την απόφαση, αλλά του Πανεπιστημίου, αφού υπάρχει το αυτοδιοίκητο!
Ο κ. Πολατίδης, μετά την τοποθέτηση της υπουργού, πήρε τον λόγο και είπε πως ουσιαστικά απάντηση δεν υπήρξε. Γιατί φαίνεται πως ορισμένοι ανέλαβαν την προσπάθεια να μπει στην Ιστορία και στα πανεπιστήμια η νέα τάξη πραγμάτων. Γι’ αυτό και προστατεύονται, είπε χαρακτηριστικά, και συνέχισε: «Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ανέλαβαν το τετράτομο έργο για τη Βαλκανική Ιστορία. Είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Δεν είναι τυχαίο ότι δικηγόρο στην πρώτη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε τον επίσης γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Αλεβιζάτο, ο οποίος μετά την έκδοση της αποφάσεως δήλωσε: ”Μην στεναχωρείσθε. Αυτή η απόφαση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί”. Και δεν την εφήρμοσε ούτε η κυβέρνηση του
ΠΑΣΟΚ ούτε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και έρχεστε πάλι εσείς να καλύψετε αυτές τις παρανομίες. Υπάρχουν παρανομίες τις οποίες καλύπτετε.
Δεν έχετε δικαίωμα εσείς ως κυβέρνηση, ως εκτελεστική εξουσία να κρίνετε τις δικαστικές αποφάσεις. Έχετε τουλάχιστον την υποχρέωση να κάνετε αυτό που πρέπει από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να δώσετε τα ονόματα αυτών που παρανόμησαν για να κρατήσουν τον Λιάκο καθηγητή όλα αυτά τα χρόνια στο Πανεπιστήμιο και να πείτε πόσα χρήματα έχει παρανόμως εισπράξει. Αυτά μπορείτε να τα δώσετε, αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν τα δίνετε».


Σχολιάστε εδώ