Είχε δεσμευτεί σε υποθήκες η κυβέρνηση!

Την τήρηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει η Ελλάδα απαίτησαν πρώτοι οι Φινλανδοί!

Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί από τον Μάιο ότι θα δώσει για τη νέα δανειοδότηση ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ εγγυήσεις! Τη δέσμευση για εμπράγματες εγγυήσεις είχε ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που προφανώς ήθελε να κάνει το καλό παιδί, έχοντας ενδεχομένως και το πράσινο φως του πρωθυπουργού, με βάση την αποδοχή, στη δανειακή σύμβαση του αρχικού Μνημονίου, της μη επίκλησης της ασυλίας της εθνικής μας κυριαρχίας…

Βρέθηκε εγκλωβισμένος ο Βενιζέλος

Μπροστά σ’ αυτήν την ατιμωτική για την Ελλάδα δέσμευση βρέθηκε εγκλωβισμένος ο Βενιζέλος, με τους δανειστές μας χώρες της Ευρωζώνης να θεωρούν πλέον δεδομένες τις εμπράγματες εγγυήσεις, να εγγράψουν δηλαδή υποθήκες σε όποια ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου επιλέξουν.

Και όπως τονίζουν πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, αυτό που πάλεψε ήταν να μην υπάρξουν εμπράγματες δεσμεύσεις. Και τελικά έγινε αποδεκτό, εξ ου και η Φινλανδία, πριν καταβάλει το ποσόν που αναλογεί σ’ αυτήν, για το δάνειο που θα δοθεί στην Ελλάδα, ζήτησε να της δώσουμε το… ισόποσο αυτού που θα μας… δανείσει!

Απαίτηση που αν δεν στηριζόταν σε αναληφθείσα από την ελληνική κυβέρνηση δέσμευση, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να την προβάλει η Φινλανδία.

Και τη σκυτάλη πήραν η Αυστρία, η Ολλανδία και πάει λέγοντας… Και η Ελλάδα θα πρέπει να δανειστεί, για να… δανείσει Φινλανδία κ.λπ. για να μας… δανείσουν!

Είμαστε ή δεν είμαστε παιδική χαρά; Είχε άδικο ο Φλωρίδης, όταν είπε ότι στα χέρια των κηπουρών του πρωθυπουργού αφέθηκε η τύχη της Ελλάδας;


Σχολιάστε εδώ