άλλες τυπολογίες

• Εξασφάλισε τη… δόση του έως το τέλος του έτους ο Αθήνα 9,84, και με το παραπάνω. Ενώ στην αρχή της περιόδου των περικοπών το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων είχε εγκρίνει πρόγραμμα επιδότησης της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, στα μέσα Ιουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο η ενίσχυση του ραδιοφωνικού σταθμού με ένα επιπλέον ποσόν ύψους 3 εκατ. ευρώ. Η πρώτη δόση των 3 εκατ. ευρώ είχε ήδη τελειώσει στα μέσα Ιουνίου. Με τα επιπλέον 3 εκατ. ευρώ ο Αθήνα 9,84 μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του 2011.

• Την ενοικίαση τεχνικών υπαλλήλων για την έκδοση της εφημερίδας «Θεσσαλία» καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών Θεσσαλίας, ενώ η δημοσιογραφική Ένωση δεν έχει λάβει ακόμη θέση παρά τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις εδώ και έναν χρόνο. Όπως καταγγέλλουν οι τεχνικοί, η εφημερίδα απέλυσε τους παλιούς εργαζομένους στον χώρο της προεκτύπωσης και τώρα απασχολεί τεχνικούς κατ’ αποκοπή (με το κομμάτι).

• Προηγήθηκε η εκκαθάριση σαράντα και πλέον εργαζομένων στον Flash και τώρα ακολουθούν οι συγχωνεύσεις. Η ΝΕΠ Εκδόσεις προχωράει στην απορρόφηση της Ανώνυμης Εταιρείας Έρευνας και Τεχνολογίας Άνω. Σύμφωνα με το σχέδιο, μετά τη συγχώνευση το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΠ Εκδόσεις θα ανέρχεται σε 33.745.540 ευρώ.

• Μετά τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται η επιστροφή του Λάκη Λαζόπουλου, αν και οι Γερμανοί του Alpha θα ήθελαν τον δημιουργό νωρίτερα για να βγάλει το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» με τις εκδηλώσεις στη ΔΕΘ.

• Κουράγιο και δύναμη για τον άδικο χαμό σε καραμπόλα αυτοκινήτων του γιου τους Σπύρου, στον Παντελή Μπουκάλα και τη Σάσα Καρκαγιάννη και όλη την οικογένεια της «Καθημερινής».

• Στις 9 Αυγούστου πέθανε ο Μιχάλης Φλωριώτης, από τους πρωτεργάτες της ελληνικής τηλεόρασης και διευθυντής οργάνωσης παραγωγής του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

****

Σκλήρυνε την αντικυβερνητική γραμμή του, με πρωτοσέλιδα μαχητικά, ο «Αδέσμευτος» και αυτή η αλλαγή έφερε φύλλα… Ο Δημήτρης Ρίζος ξέρει να πιάνει τον σφυγμό της πολιτικής αγοράς… Παλιά καραβάνα…

****

• Μέσα στο φθινόπωρο θα επανέλθει στο πεδίο της IPTV η εταιρεία τηλεπικοινωνιών HOL. Αυτήν τη φορά θα δημιουργήσει μια πλατφόρμα μέσα από την οποία οι θεατές θα μπορούν έναντι χαμηλού αντιτίμου να κατεβάζουν ταινίες και παιχνίδια ή να παρακολουθούν τηλεοπτικά κανάλια.

***

• Το ποσόν των 2.553.191,49 ευρώ κατέβαλε ο ΟΤΕ υπογράφοντας τη σύμβαση παραχώρησης συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών με το ελληνικό Δημόσιο τον περασμένο Ιούνιο.
Ήταν η τελευταία απόφαση που υπέγραψε ως υπουργός ο Τ. Χυτήρης πριν απομακρυνθεί. Η δημοσίευση της απόφασης έγινε μόνο στη «Διαύγεια», καθώς σύμφωνα με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν κρίθηκε υποχρεωτική η ανάλογη δημοσίευση σε ΦΕΚ, σε αντίθεση με ό,τι είχε γίνει με τη Multichoice.

• Δημόσια διαβούλευση για το μεγάλο έργο της ψηφιοποίησης του Οπτικοακουστικού Αρχείου της ΕΡΤ βρίσκεται στον αέρα μέσα στον Αύγουστο. Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ η κρατική τηλεόραση αναμένεται να προβεί σε νέο διαγωνισμό αξίας 552.560 ευρώ χωρίς ΦΠΑ για την «επέκταση του κέντρου διάσωσης και αποκατάστασης», καθώς και για την προμήθεια λογισμικού. Το Αρχείο συγκεντρώνει, σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης, το 70% της οπτικοακουστικής κληρονομιάς, διαθέτει τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιοφωνικά αρχεία, φωτογραφίες αλλά και αρχείο με παρτιτούρες και κείμενα. Ο νέος διαγωνισμός αφορά κατά κύριο λόγο υπηρεσίες που σχετίζονται με τη Διεύθυνση Μουσείου – Αρχείου, καθώς και Πληροφορικής της ΕΡΤ.

***

• Αλλαγές καναλιών στη Nova. Από την Παρασκευή 19 Αυγούστου το παιδικό κανάλι Nickelodeon ανέβηκε στη θέση 505, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου σταματάει το κινηματογραφικό MGM. Ταυτόχρονα η Nova ξεκίνησε δοκιμαστικά για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση από τη θέση 22 στο Κέντρο Εκπομπής Αίγινας, βγάζοντας δύο κανάλια, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα καλυφθούν από την ΕΡΤ.
• Δεν είναι αποκλειστική η κατοχή των ραδιοφωνικών δικαιωμάτων της SuperLeague από τη Nova. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα μπορούν να αγοράζουν αγώνες σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή, ενώ φαίνεται ότι λόγο έχουν και οι ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει αρνηθεί τη μετάδοση των αγώνων του σε δύο σταθμούς που άσκησαν κριτική στον πρόεδρό του για τα στημένα.
• Μεταφορά πίστωσης κονδυλίων ζήτησε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προκειμένου να πληρωθεί το κόστος για την αναβάθμιση της βάσης δεδομένων νομοθεσίας ΜΜΕ στην ιστοσελίδα www.minpress.gr στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ). Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 85.000 ευρώ.

***

• Την ετήσια έρευνα για τη «Διάρθρωση των Επιχειρήσεων Ενημέρωσης το 2010» προκήρυξε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Την έρευνα θα διενεργήσει το Τμήμα Μεταφορών, Επικοινωνιών και MME της Δ/νσης Στατιστικών Τομέα Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Κανονισμού 295/2008 του ΕΚ.

****

• Δάνεια για τους συνταξιούχους του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη δίνεται η δυνατότητα, έπειτα από απόφαση του ΔΣ του φορέα, για «χορήγηση τοκοχρεολυτικού δανείου στους συνταξιούχους του Τομέα εφόσον η σύνταξή τους έχει καταστεί οριστική». Η παροχή των δανείων αυτών «επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αιτιολογημένες από σοβαρή απρόβλεπτη ανάγκη που αφορά τον ίδιο τον δανειοδοτούμενο ή μέλος της οικογένειάς του που συντηρείται από αυτόν». Το ύψος του δανείου για τους συνταξιούχους δεν θα υπερβαίνει τις τρεις μηνιαίες συντάξεις του δικαιούχου και πρέπει να εξοφλείται το πολύ σε 36 ίσες μηνιαίες δόσεις, που αρχίζουν τον επόμενο μήνα από τη χορήγηση.

****


Σχολιάστε εδώ