στα ενδότερα των ομάδων

=Φτάσαμε στις 15 Αυγούστου και ακόμα ψάχνει ο Ολυμπιακός τον αμυντικό μέσο που χρειάζεται για να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τον ίδιο αμυντικό μέσο αναζητούσαν οι «ερυθρόλευκοι» και τον Μάιο, όταν ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη Σούπερ Λίγκα.

=Στο τρίμηνο που μεσολάβησε, μάλιστα, η ομάδα του Πειραιά ασχολήθηκε με περίπου 30 παίκτες. Οι οποίοι όμως δεν είχαν την παραμικρή ομοιότητα στον τρόπο παιχνιδιού τους και στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

=Φαίνεται στην πράξη, δηλαδή, ότι στον Ολυμπιακό ψάχνουν έναν μέσο και ό,τι να ‘ναι. Γι’ αυτό άρχισε να ανησυχεί ο κόσμος της ομάδας, όπως γίνεται αντιληπτό σε καθημερινή βάση από τα σχόλια σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιστοσελίδες.

=Μέχρι και επικεφαλής των οργανωμένων υπογραμμίζουν ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την απώλεια τόσων μηνών. Το κάνουν όμως με τακτ, για να μη διαταράξουν τη σχέση τους με την πειραϊκή ΠΑΕ.

=Η αναζήτηση του αμυντικού μέσου από τον Ολυμπιακό θυμίζει την πονεμένη ιστορία του στόπερ, τον οποίο έψαχνε χρόνια ο Παναθηναϊκός. Αλλά κυρίως παραπέμπει στο σίριαλ με το χάμερ, όπως το ονόμασε τότε ο Νικόλας Πατέρας, αλλά ουδέποτε το απέκτησαν οι «πράσινοι».

=Η ομάδα του Πειραιά, βέβαια, θα αποκτήσει έναν αμυντικό μέσο. Αλλά εδώ που έφτασαν τα πράγματα, η απορία των οπαδών της είναι αν θα αποκτηθεί κόφτης επιπέδου Καντέ, για να γίνει σωστά ο παραλληλισμός με τον Παναθηναϊκό, ή τελικά θα πιάσει λιμάνι παίκτης ικανός να κάνει τη διαφορά.

=Η θέση του αμυντικού μέσου, πάντως, προκαλεί πονοκεφάλους και σε άλλες ομάδες. Ακόμα και στην Παιανία ψάχνονται για έναν κόφτη που να ‘χει τη δυνατότητα για συμμετοχή και στην ανάπτυξη της ομάδας.

=Διότι ο Παναθηναϊκός απέκτησε μεν τον Βιτόλο που είναι σκύλος στα τρεξίματα και στο μαρκάρισμα, αλλά ο Ισπανός απέχει από κάθε συμμετοχή στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ακόμα και όταν είναι απολύτως υγιής, διότι ακόμα εκφράζονται αμφιβολίες για την κατάσταση του Ίβηρα, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

=Με τον Κάστρο υπολογίζουν οι «πράσινοι» ότι θα κλείσουν οριστικά το κενό στη μεσαία γραμμή τους. Αν και οι συζητήσεις με τον Κοέν έδειξαν ότι στην Παιανία εξέταζαν την περίπτωση απόκτησης ακόμα ενός αμυντικού χαφ, για την προοπτική πώλησης του Σιμάο.

=Και η ΑΕΚ ψάχνει κόφτη. Με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν το άλλοθι ότι υπολόγιζαν στον Ντιόπ, αν και, εδώ που τα λέμε, ο Σενεγαλέζος είχε ξεκόψει κάθε σκέψη για επιστροφή του από την έναρξη της προετοιμασίας.

=Αλλά οι άνθρωποι της Ένωσης πιάστηκαν στον ύπνο. Επικεντρώθηκαν στον Μίτσελ, χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι ο ισπανός μέσος ήταν ιδιαίτερα επιθυμητός σε πολλές ομάδες της πατρίδας του.

=Η μεταγραφή του Μίτσελ στη Χετάφε, πάντως, έδωσε την ευκαιρία σε αρκετές στήλες καθημερινών αθλητικών εφημερίδων να συνδέσουν τον Ισπανό με την επίσκεψη του Σταύρου Αδαμίδη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Με σχόλια του στιλ ότι ο Πατριάρχης παρέλειψε να αναφέρει στην προσευχή του τις μεταγραφικές ανάγκες της ΑΕΚ, με συνέπεια να καταλήξει στη Χετάφε ο εκλεκτός του Μανόλο Χιμένεθ.

=Αλλά και τα φιλικά που έδωσαν οι «κιτρινόμαυροι» στο τουρνουά της Ανόρθωσης έδωσαν ευκαιρία για ανάλογα χιουμοριστικά σχόλια. Έγιναν «αποκαλύψεις» ότι ο Πατριάρχης προσευχήθηκε μόνο για το οικονομικό πρόβλημα της ΑΕΚ, με συνέπεια το αγωνιστικό να περάσει σε δεύτερη μοίρα και έτσι να μην έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

=Για να επανέλθουμε στις μεταγραφές, ο προγραμματισμός των περισσοτέρων ομάδων μόνο σε ανώνυμες εταιρείες δεν παραπέμπει. Τα σχέδια επί χάρτου είναι άγνωστες λέξεις για τις πιο πολλές ΠΑΕ που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα και γι’ αυτό τρέχουν πάνω στην τούρλα του Αυγούστου για να καλύψουν τα κενά τους.

=Ο Ολυμπιακός Βόλου γλίτωσε τον υποβιβασμό στη Φούτμπολ Λίγκα μετά την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αν και με μείον 10 βαθμούς στο νέο Πρωτάθλημα δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο. Αλλά τα πράγματα στον Βόλο μόνο θετικά δεν είναι.

=Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Γιώργος Τόρης και ο Αχιλλέας Μπέος βρίσκονται σε διαδικασία σύγκρουσης δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Κυρίως επειδή ο νυν πρόεδρος φέρεται να εμφανίζει τη διάθεση για οριστική απεμπλοκή των «ερυθρολεύκων» από το παρελθόν τους, δηλαδή από τον Μπέο.

=Η κίνηση αυτή βρίσκει σύμφωνη την πλειονότητα των φορέων στη Μαγνησία που θέλουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αλλά κάτι τέτοιο προκαλεί αντιδράσεις από τον μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, που δεν λέει να το βάλει κάτω, διότι εξακολουθεί να θεωρεί ότι θα δικαιωθεί στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

=Ανάλογες επιθυμίες έχουν εκφραστεί και στην Καβάλα. Αλλά εκεί παραμένει στο προσκήνιο ο Σταύρος Ψωμιάδης και δεν υπάρχουν άλλοι πόλοι εξουσίας για να δρομολογήσουν εξελίξεις αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ.

=Η απόφαση που βγήκε από την ΕΠΟ, πάντως, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Οι αντιδράσεις σε Λάρισα και Σέρρες είναι το λιγότερο που θα δουν τα μάτια μας, καθώς όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και από άλλες ομάδες, στις οποίες χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο η αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης που προέβλεπε υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

=Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού είναι ενδεικτική της ατμόσφαιρας που επικρατεί στις περισσότερες ΠΑΕ. Στον χορό αναμένεται να μπουν και άλλες ομάδες τις επόμενες μέρες και δύσκολα θα αρχίσει το Πρωτάθλημα στις 27 Αυγούστου.

=Εκτός και αν υιοθετηθεί από το πουθενά η πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου για διεξαγωγή Πρωταθλήματος με 18 ή 20 ομάδες. Κάτι τέτοιο, βέβαια, φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όλα είναι πιθανά.

=Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση γεννάται ζήτημα με το ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν την 18άδα. Θα ‘ναι η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ή ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας; Ένα ερώτημα στο οποίο δεν υπάρχει απάντηση, προς το παρόν.

=Οπότε, αν επιλεγεί ο δρόμος της αναδιάρθρωσης, το πιθανότερο είναι να πάμε σε 20 ομάδες, ώστε να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι. Αλλά επαναλαμβάνουμε ότι μέσα Αυγούστου δύσκολα μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πλάνο…


Σχολιάστε εδώ