Σε «νιρβάνα» η Ιερά Σύνοδος!

Οι περισσότεροι Μητροπολίτες βρίσκονται στις επαρχίες τους για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κανένας δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί για μια… καινοτομία που βάζει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και ρίχνει στα δίχτυα των ναρκωτικών τη νεολαία. Πολλοί Μητροπολίτες περιμένουν τη συνεδρίαση της Συνόδου την προσεχή εβδομάδα για να συζητήσει το θέμα που δημιουργείται και να πάρει θέση.

Αλλά οι ίδιοι, στις κατʼ ιδίαν συζητήσεις τους, δείχνουν σαστισμένοι με αυτό το νομοσχέδιο παλαιού «σουηδικού τύπου».

«Μπορεί να γλιτώνει από πολλά χρήματα και μεγάλο κόστος την κυβέρνηση, μπορεί να είναι άριστο και να είχε ιδανικά αποτελέσματα σε μια κοινωνία της βόρειας Ευρώπης, όμως εδώ θα κάνει τα πράγματα χειρότερα» έλεγε κληρικός της Συνόδου που συμμετείχε σε πολλές επιτροπές της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

«Έχουν χάσει τα λογικά τους;»

Ο μόνος που αντέδρασε, μέχρι σήμερα, έντονα στην απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας. Ο έμπειρος ιεράρχης δίνει το στίγμα και για τις τοποθετήσεις των άλλων Μητροπολιτών, αν δεν βγει αυτήν την εβδομάδα η Σύνοδος να τοποθετηθεί.

Ο κ. Ανδρέας διερωτάται σε ανακοίνωσή του «μήπως στην κυβέρνηση έχουν χάσει τα λογικά τους». «Μόνο παράφρονες διάνοιες πρέπει να έβγαλαν την απόφαση της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών», λέει ο Μητροπολίτης.

«Προκαλεί κατάπληξη και οργή», αναφέρει, «αυτή η αψυχολόγητη απόφαση που καταφέρει θανάσιμο πλήγμα στην κοινωνία, ιδιαίτερα στη νεολαία και την ελληνική οικογένεια.

Η απόφαση του υπουργείου, που εκδόθηκε λογικά», εκτιμά ο Κονίτσης, «με εντολή και συναίνεση του πρωθυπουργού, που είχε πει στο παρελθόν πως οι Έλληνες μπορούν να καλλιεργούν χασίς στις γλάστρες των μπαλκονιών τους, βάζει βόμβα στην κοινωνία και την ελληνική οικογένεια».

Στην ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης τονίζει πως περιμένει από την Ιεραρχία να διαμαρτυρηθεί και να αποτρέψει τη σίγουρη δολοφονία του έθνους από τους καιροσκόπους πολιτικούς που κρύβονται από πίσω.

Λέγεται ότι το πιθανότερο είναι να βγει μια επίσημη ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο κατά τις συνεδριάσεις που θα γίνουν στα μέσα αυτής της εβδομάδας.

Μένει να δούμε αν θα είναι σκληρή κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ή ακόμη μία φορά μια ανακοίνωση που δεν θα ενοχλεί…


Σχολιάστε εδώ