Πραγματικό φαγοπότι γινόταν σʼ όλες τις νομαρχίες…

Από νέες αναρτήσεις για την έκδοση ενταλμάτων πληρωμών, που τρέχει τώρα να πληρώσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τις αμαρτίες που της άφησε η νομαρχία, βλέπουμε ότι:

1. Τρία catering για το Συνέδριο Πληροφορικής κόστισαν 2.550 ευρώ, δεξίωση για το Πρωτάθλημα Τένις Βετεράνων 1.500 ευρώ, γεύμα για τον εορτασμό της Ένωσης της Επτανήσου 1.100 ευρώ, για μουσική εκδήλωση του ελληνικού συλλόγου στο… Λονδίνο (!) 2.125 ευρώ.

2. Για αφίσες, πανό, κύπελλα για το Σκακιστικό Πρωτάθλημα Γυναικών 1.309 ευρώ.

3. Για εκτύπωση οδηγού πολιτιστικών εκδηλώσεων 6.902 ευρώ και για διαφημιστικό τουριστικό υλικό 71.319 ευρώ (χωρίς διαγωνισμό!).

7.000.000 ευρώ τα απλήρωτα!

Τα συνολικά χρέη από ανεξόφλητα τιμολόγια που άφησε στη θητεία του ο τελευταίος νομάρχης Διον. Γεωργάτος ανέρχονται σε 7.000.000 ευρώ (από επιχορηγήσεις συλλόγων, δείπνα και κάποια μικροέργα), σύμφωνα με απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας Σωτήρη Κουρή σε ερώτηση του «Kefalonia.gr».

Επειδή το ίδιο φαγοπότι θα γινόταν σ’ όλες τις νομαρχίες, μήπως πρέπει να διατάξει ο υπουργός Εσωτερικών έρευνα παντού για όλες αυτές τις δαπάνες και με ποιες διαδικασίες νομιμοποιούνταν;

Πάντως, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας Σωτήρης Κουρής, μπρος στον ορυμαγδό των απλήρωτων δαπανών, ζήτησε από το Σώμα Επιθεωρητών να κάνει έρευνα, που ασφαλώς θα ανησυχήσει πολλούς…


Σχολιάστε εδώ