Πού να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους οι δικοί μας…

Η είδηση είναι από την Ιταλία:

«Επιφανείς επιχειρηματίες, όπως οι επικεφαλής του ομίλου ελαστικών Pirelli, του ενεργειακού ομίλου Eni και του ομίλου υποδημάτων πολυτελείας Tods, υπέγραψαν διακήρυξη στις εφημερίδες δηλώνοντας πρόθυμοι να αγοράσουν κρατικά ομόλογα για να βοηθήσουν τη χώρα τους. “Αν η Ιταλία μάς χρειάζεται, είμαστε εδώ”, αναφέρουν στην κοινή διακήρυξη».

Η σύγκριση με τους δικούς μας είναι καταλυτική. Σε βάρος τους. Στο χείλος της χρεοκοπίας έχει φτάσει η χώρα, αλλά κανένας από κείνους τους γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανους, πετρελαιάδες, τραπεζίτες και τους εκατοντάδες εφοπλιστές δεν έβαλε ποτέ μέχρι σήμερα το χέρι στην τσέπη. Να πουν αυτό που είπαν οι Ιταλοί. «Αν η Ελλάδα μάς χρειάζεται, είμαστε εδώ».

Πού τέτοιες ευαισθησίες… Ούτε καν πρόθεση να βοηθήσει δεν εξεδήλωσε κανένας τους. Ούτε ο ΣΕΒ ούτε η Ένωση Εφοπλιστών. Να πάρουν τις καταθέσεις που έχουν έξω και να τις φέρουν εδώ. Θα ήταν ηχηρό το μήνυμα προς τα έξω. Δυστυχώς, και σε τούτες τις ώρες του πολέμου οι μεγαλόσχημοι λεφτάδες είναι απόντες… Ξεχνούν ότι αυτά που απέκτησαν τα οφείλουν στην Ψωροκώσταινα… Μια ζωή όλοι την αρμέγουν… Τουλάχιστον οι παλιοί κάτι πρόσφεραν. Οι σημερινοί ούτε στο νυχάκι των Ιταλών δεν φτάνουν…


Σχολιάστε εδώ