Ξανά στους 12 μήνες η θητεία;

Ανώτατη πηγή προεξοφλούσε ότι η αύξηση της θητείας είναι μονόδρομος και για τον επιπλέον λόγο ότι οι προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών έχουν σταματήσει, αφού ο αριθμός της οροφής των 40.000 ΕΠΟΠ, που προβλεπόταν επί Βαγγέλη Μειμαράκη, αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός».
Να σημειωθεί ότι αύξηση της θητείας κατά 1 μήνα, σε επίπεδο αριθμών, ισοδυναμεί με πρόσληψη 3.000 ΕΠΟΠ. Η ίδια πηγή έκανε λόγο και για το πρόβλημα της γήρανσης των ήδη υπηρετούντων ΕΠΟΠ, πολλοί εκ των οποίων έχουν υπερβεί το 30ό έτος της ηλικίας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εκτιμάται ότι η αύξηση της θητείας ακριβώς λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της εξ ανατολών απειλής, η οποία παραμένει ενεργός και το τελευταίο διάστημα με τις εμπρηστικές δηλώσεις υψηλόβαθμων τούρκων αξιωματούχων δυναμιτίζεται το κλίμα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, θα τύχει ευρύτερης κομματικής συναίνεσης.
Οι μόνες που μπορεί να αντιδράσουν είναι οι νεολαίες κομμάτων.
Ένας επιπρόσθετος αντικειμενικός λόγος πάντως που συνηγορεί στην αύξηση της θητείας είναι η αναλογία καλουμένων – κατατασσομένων, που μετά βίας αγγίζει το 60%. Για παράδειγμα, στην ΕΣΣΟ του προσεχούς Σεπτεμβρίου επί συνόλου 22.000 καλουμένων προς κατάταξη αναμένεται να παρουσιαστούν μόνο οι 13.000.
Στις προθέσεις του κ. Μπεγλίτη είναι επίσης η διατήρηση στρατευσίμων στο ΠΝ και στην ΠΑ που θεωρείται επίσης αναγκαία.
Το θέμα είναι οι προθέσεις αυτές να υλοποιηθούν το συντομότερο.


Σχολιάστε εδώ