Είχαν στήσει «μηχανή» για άδειες παραμονής στα… Προπύλαια!

Αξιοποιώντας την πίεση αυτή, οι λαθρομετανάστες κατάφερναν και έπαιρναν χαρτιά. Αυτοί που τακτοποιούνταν όμως, έφευγαν μεν, αλλά η θέση τους δεν… άδειαζε, καθώς την καταλάμβαναν καινούργιοι! Έτσι το φθινόπωρο πέρυσι είχαν μαζευτεί 44 Ιρανοί, οι οποίοι μόλις πήραν «χαρτιά»… αντικαταστάθηκαν από 90 Αφγανούς.

Τελικά ύστερα από παρεμβάσεις των πρυτάνεων πήραν κι αυτοί πιστοποιητικά νομιμότητας, όσοι τα εδικαιούντο, και εγκατέλειψαν τον χώρο. Μόνο που είχε αποκαλυφθεί το… κόλπο και δεν επιτράπηκε σε άλλους να τους… αντικαταστήσουν. Προς το παρόν…

Έτσι «καθάρισαν» έπειτα από μήνες τα Προπύλαια. Ωστόσο το θέμα δεν σταματά εκεί.

Γιατί οι χώροι μπροστά από τα Προπύλαια είναι κατειλημμένοι από αλλοδαπούς λαθρέμπορους και τοξικομανείς. Εδώ όμως δεν είναι ευθύνη του Πανεπιστημίου να «καθαρίσει» τους χώρους. Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών με σειρά εγγράφων του έχει διαμηνύσει στον δήμο, την αστυνομική διεύθυνση Αθηνών και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι οι χώροι που έχουν καταληφθεί από τους λαθρέμπορους και τους περιθωριακούς δεν είναι «άσυλο» και είναι υποχρέωσή τους να τους «καθαρίσουν».


Σχολιάστε εδώ