Διάδρομοι και Ψίθυροι

Σε καιρούς χαλεπούς υπάρχει πάντα και μια μερίδα επενδυτών που προσδοκά την αντίδραση ή τοποθετείται στα χαμηλά προσβλέποντας σε μια μεσομακροπρόθεσμη απόδοση. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εξεταστούν αρκετές τοποθετήσεις σε τίτλους της Εθνικής, αρχής γενομένης από την ώρα που το χαρτί βρέθηκε και στα 3,91 ευρώ.

Ανάλογες κινήσεις έγιναν σε Ελλάκτωρα, Μυτιληναίο και Βιοχάλκο. Δεν πρέπει να μας προκαλούν καμία έκπληξη, στον βαθμό που πρόκειται για μετοχές εταιρειών και ομίλων που ακόμα και στην πιο «μαύρη κρίση» προσπαθούν να σταθούν αξιοπρεπώς και παράλληλα δείχνουν μέσω αποτελεσμάτων και συγκεκριμένων επιχειρηματικών κινήσεων για ποιους λόγους αποτελούν «κολόνες» του χρηματιστηρίου μας!

Τι κοινό έχουν η Centric και η Ναυτεμπορική; Και οι δύο ανακοίνωσαν ότι στις 30 Σεπτεμβρίου πάνε σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν reverse split των μετοχών τους.

3Ε: Για μία ακόμα φορά κινεί την προσοχή αναλυτών. Αυτήν τη φορά εκείνων της Marfin Analysis, που μειώνουν μεν την τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 17 ευρώ, αλλά τονίζουν πως στα τρέχοντα επίπεδα είναι ευκαιρία για τοποθετήσεις.


Σχολιάστε εδώ