Από τις ημέρες του ΚΛΕΟΥΣ στις ημέρες του ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ…

Αλλά –για να επανέλθουμε στα καθʼ ημάς– ο μεν κ. Γερουλάνος (επειγόμενος για την… κανονική έναρξη των Πρωταθλημάτων) εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, ο δε κ. Πιλάβιος… αναμένει να διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης με την οποία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου και ΚΑΒΑΛΑ συνεχίζουν να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ομάδων της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας.

Όμως, ο μεν κ. Γερουλάνος δεν θα έπρεπε να… βιάζεται, ο δε κ. Πιλάβιος δεν θα έπρεπε να προβληματιζόταν για το… σκεπτικό της δικής του παραίτησης, αφού αυτή θα έπρεπε να είχε υποβληθεί προ καιρού (αντί να τρέχει, κάθε τρεις και λίγο στον αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας). Και θα όφειλε να είχε παραιτηθεί έστω και εκ λόγων στοιχειώδους ευθιξίας, για να μην αναφερθούμε στους περίφημους διαλόγους και στην… εμμονή του ότι δεν του είπαν να αλλάξει διαιτητή (αλλιώς θα τον άλλαζε).

Αντί, λοιπόν, να «κεφαλαιοποιήσουμε» το κατόρθωμα του 2004 –προεχόντως έξω από τους αγωνιστικούς χώρους– κεφαλαιοποιήσαμε τις γνωριμίες μας με τον Μισέλ Πλατινί, τη συνδρομή του οποίου και ζητήσαμε. Και εκείνος, μεν, ανταποκρίθηκε πετώντας τις ομάδες μας έξω από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εμείς όμως θέλουμε να διαβάσουμε το σκεπτικό της ημεδαπής απόφασης…

Εντάξει, δεν δικάζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Ηγείται, ωστόσο, του εν τη ευρεία έννοια ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ο ηγέτης δείχνει τον δρόμο. Μήπως, δηλαδή, βρει και το ποδόσφαιρό μας τον δρόμο του…

Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, είχε ήδη ξεστρατίσει και στην πρό Πιλάβιου εποχή.

Η ανεκτικότητα, ωστόσο, του παρόντος προέδρου της ΕΠΟ και η παγιωμένη αντίληψή του να τα έχει καλά με όλους, μόνο ζημιά προκάλεσαν. Γενικότερα, αλλά και στον ίδιο προσωπικά.

Κρίμα! Κι ας είναι αληθής ο ισχυρισμός του ότι κάποιους ανθρώπους τούς βρήκε στον χώρο, άρα έπρεπε να «συμβιώσει» και να πορευτεί μαζί τους.

Με την ουσιώδη, όμως, διαφορά ότι δεν θα έπρεπε να πορευτεί αυτός στον δικό τους δρόμο. Γιʼ αυτό –αποκλειόμενης της επιλογής αντίστροφου… δρομολογίου– η παραίτηση του κ. Σοφοκλή Πιλάβιου θα έπρεπε να είχε, προ πολλού χρόνου, συντελεσθεί.

Σ.


Σχολιάστε εδώ