ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η έρευνα επικεντρώνεται και στο σκέλος της κατασκοπίας, αφού στα έγγραφα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν γίνονται αναφορές σε δράση ξένων πρακτόρων που «λειτουργούσαν» πέρα από τις ελληνικές αρχές και επομένως υπάρχει θέμα.

Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπάρχουν «σημειώματα» που αναφέρουν πληροφορίες για τον σχεδιασμό απόπειρας κατά του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος να σημειωθεί είχε ενημερωθεί και μάλιστα είχε ενισχυθεί η φρουρά του και απʼ όπου περνούσε ή πήγαινε παρακολουθείτο από άνδρες της Ασφάλειας και υπήρχαν αυξημένα μέτρα. Ο ίδιος πάντως έδειχνε να μην ανησυχεί.

Οι πληροφορίες περί απόπειρας κατά του Καραμανλή είχαν φθάσει στην ΕΥΠ τον Φεβρουάριο του 2009, από «αναφορά» συνεργάτη της, ο οποίος όμως σε άλλη αναφορά του στις 17 Μαρτίου –έναν μήνα μετά δηλαδή– αναιρούσε την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι δεν προέκυπτε από κανένα στοιχείο που συνέλεξε ότι υπάρχει σχέδιο κατά του τότε πρωθυπουργού.

Παρά ταύτα ερεύνησε τις πληροφορίες κλιμάκιο της ΕΥΠ, επικεφαλής του οποίου ήταν μια γυναίκα, από τα σημαντικότερα στελέχη της Κατεχάκη, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι που να στηρίζει τα περί απόπειρας κατά του Καραμανλή.

Να σημειωθεί ότι ο Καραμανλής μετά τα δημοσιεύματα είχε διαμηνύσει, μέσω στενού συνεργάτη του, ότι δεν θα ήθελε να δοθεί συνέχεια, εννοώντας από πλευράς Δικαιοσύνης. Όμως η Εισαγγελία δεν μπορούσε να αδιαφορήσει μπροστά σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη ότι σχεδιαζόταν απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της χώρας. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες από άριστη πηγή, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοραντής δεν είχε δώσει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο από την υπόθεση αυτή στην κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ