ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο Μ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ!

Στην ουσία πρόκειται για ένα πρακτικό που τηρήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών για την υπόθεση των 98 μεταλλικών κιβωτίων που φυλάσσονταν στη ναυτική βάση στο Μαρί και τελικά τινάχθηκαν στον αέρα.

Οι εμπλεκόμενοι

Λειτουργός του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, η κ. Τζούλια Συκοπετρίτου, παραδέχθηκε σε κατάθεσή της στην Αστυνομία ότι μετά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου ανώτεροί της, όχι όμως ο ίδιος ο υπουργός των Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, της υπέδειξαν να αλλοιώσει τα πρακτικά της σύσκεψης του Φεβρουαρίου προκειμένου να είναι προς όφελός του.

Συγκεκριμένα η λειτουργός κατέθεσε ότι της υποδείχθηκε να προσθέσει τη φράση «Ζήτησε (σ.σ.: εννοεί τον κ. Κυπριανού) να επικεντρωθούν όλοι στα θέματα ασφάλειας και να υπάρξει εκτίμηση για τη σταθερότητα της πυρίτιδας», φράση που δεν ελέχθη από τον κ. Κυπριανού, της ζητήθηκε όμως να την περιλάβει κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Κάποιοι –χωρίς να είναι σίγουρο– φωτογραφίζουν τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Νίκο Αιμιλίου.

Αυτό το οποίο διερευνούν οι Αρχές είναι εάν όντως δόθηκε η οδηγία στην κ. Συκοπετρίτου και από ποιον: από τον κ. Αιμιλίου, από τον διευθυντή του γραφείου του κ. Αιμιλίου, τον κ. Γεώργιο Γιάγκου, ή από κάποιον άλλο του περιβάλλοντος του κ. Κυπριανού;

Σκοπιμότητα του εγγράφου

Το έγγραφο, δηλαδή το πρακτικό της συνάντησης του περασμένου Φεβρουαρίου, τηρήθηκε οικειοθελώς από το υπουργείο των Εξωτερικών και κατατέθηκε ως μαρτυρικό υλικό μετά την αλλοίωσή του. Ο ίδιος ο κ. Κυπριανού ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αλλοίωση του εγγράφου και κατηγόρησε τόσο το υπουργείο Άμυνας όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ότι δεν εισάκουσαν την πρόταση του δικού του υπουργείου να πωληθεί το περιεχόμενο των κιβωτίων και να κατατεθούν τα χρήματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Όπως και να έχουν τα πράγματα, τόσο ο κ. Κυπριανού όσο και οι λειτουργοί του υπουργείου Εξωτερικών που εμπλέκονται στην υπόθεση θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.


Σχολιάστε εδώ