άλλες τυπολογίες

kkk Νέα συνάντηση την περασμένη Πέμπτη στον ΔΟΛ μεταξύ Σταύρου Ψυχάρη και Βίκτωρα Ρέστη για τον τρόπο με τον οποίο ο εφοπλιστής θα αποκτήσει τις μετοχές του Ιδρύματος Λαμπράκη.
kkk Αντικείμενο συζητήσεων ο ειδικός φόρος τηλεόρασης (20% επί των διαφημίσεων), καθώς πρόκειται να «ξεπαγώσει» στο τέλος του έτους και γίνονται ήδη επαφές με την κυβέρνηση με αίτημα να αποσυρθεί. Η κυβέρνηση απαντά αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησής του, αφού γνωρίζει ότι η επιβολή της φορολογίας αυτής θα είναι η χαριστική βολή στην τηλεόραση. Από την άλλη, όμως δεν θέλει και να αποσύρει τόσο εύκολα την «απειλή» του 20% από το τραπέζι.
kkk Στις 29 Αυγούστου επιστρέφει από τις θερινές διακοπές του ο Γιώργος Τράγκας στον Real. Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την «Ελληνοφρένεια» όλη την εβδομάδα και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, στο μαγκαζίνο που θα ξεκινήσει, στις 2.00 το μεσημέρι.
kkk Δάνειο 45 εκατ. ευρώ έλαβε τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας το 2010, χωρίς όμως να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση.
kkk Με τον Δημήτρη Στεφάνου, που προορίζεται για γραμματέας ΜΜΕ, είχε συζήτηση για τις εκκρεμότητες στον χώρο ο πρώην αρμόδιος υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης. Αντιθέτως, δεν υπήρξε επικοινωνία το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του πρώην υπουργού και του νυν, Ηλία Μόσιαλου.
kkk Διαβουλεύσεις για το όριο της συγκέντρωσης στην αγορά των ΜΜΕ, που βρίσκεται σήμερα, σύμφωνα με τον νόμο Ρουσόπουλου, στο 33%. Αρχικά είχε υπάρξει αίτημα να αυξηθεί στο 45% και τώρα η συζήτηση γίνεται για την αύξησή του στο 35%. Δηλαδή, μόνο αν μια επιχείρηση ΜΜΕ υπερβεί σε συγκέντρωση το 35% να υπάρχει απόφαση για την πώληση των εταιρειών που θα υπερβαίνουν το όριο αυτό. Καθώς το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει συγχωνεύσεις και συνεργασίες στην ιδιωτική τηλεόραση, το συγκεκριμένο ποσοστό αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο.
kkk Γκρίνια προκαλούν οι χωροταξικές αλλαγές στη δορυφορική ΕΡΤ και η διάθεση χώρου σε εκπομπές που… δεν υπάρχουν!
kkk Σε υψηλή ευκρίνεια όλες οι αθλητικές εκπομπές της Nova. Οι εκπομπές μετακομίζουν όλες στο NovaSports1, ενώ από τον Σεπτέμβριο, εκτός από το «Total SuperLeague» με τους Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο, ο Γιάννης Καραλής κάθε βράδυ στις 8.30 θα παρουσιάζει ένα δελτίο ειδήσεων.

***

RΑγωγή αποζημίωσης ύψους 310.000 ευρώ επιδόθηκε πριν από λίγο καιρό στο «Ποντίκι» από δημοσιογράφο που είχε συνεργασία με την εφημερίδα επί πολλά έτη.
sΣε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι δημοσιογράφοι στο κανάλι Patra TV, καθώς παραμένουν απλήρωτοι επί έξι μήνες. Οι τεχνικοί, από τη δική τους πλευρά, έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του σταθμού.
RΈνας ακόμη ραδιοφωνικός σταθμός της περιφέρειας, αυτήν τη φορά στη Μυτιλήνη, πωλείται. Σύμφωνα δε με την αγγελία, διατίθεται προς πώληση με άδεια εκπομπής, λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό!
s «Για μία ακόμη φορά η πλευρά της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής επιδεικνύει προκλητική ασυνέπεια για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των Ενώσεων και τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους, τους οποίους αφήνει απλήρωτους από τον Ιούλιο», καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της, προχωρώντας και σε νέες κινητοποιήσεις. Έτσι, για σήμερα είναι προγραμματισμένη απεργία στα «Σπορ του Βορρά» και στη «Θεσσαλονίκη». Επιπλέον, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών καταδικάζει τη συμπεριφορά των ιδιοκτητών των εφημερίδων «Αθλητικά Νέα» και «Metrosport» που συνεχίζουν να καταστρατηγούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

***

ξΔεν έχει αναλάβει τυπικά τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ και της ΕΡΤ ο Ηλίας Μόσιαλος, αφού ούτε την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Πάντως το νομικό και διοικητικό σκέλος για το μέλλον της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα και της συμβολής του προέδρου της ΕΡΤ Θανάση Παπαγεωργίου.

sΠρόχειρο διαγωνισμό προκήρυξε η ΕΡΤ για την κατασκευή νέου σκηνικού για την εβδομαδιαία εκπομπή «ΝΕΤ Week» με την Έλλη Στάη, που επιστρέφει στην εκπομπή της για τη ΔΕΘ. Το σκηνικό προβλέπεται να κοστίσει 23.000 ευρώ πλην ΦΠΑ και θα πρέπει να τοποθετηθεί στο Ραδιομέγαρο την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου.
YΕργολάβο για τον υποτιτλισμό και τη μετάφραση του ξένου προγράμματός της ζητάει η ΕΡΤ με διαγωνισμό, δαπάνης για ένα έτος 154.980 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.
sΟ HellasSat προσφέρει δωρεάν χωρητικότητα για τη μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από την Παναγία τη Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, την τηλεοπτική κάλυψη της οποίας θα κάνει η ΕΡΤ3.

***


Σχολιάστε εδώ