Σαρώνει η ανεργία

Το ποσοστό ανεργίας στην επόμενη νεανική ηλικιακή ομάδα (25-34 ετών) ανέρχεται στο 22% και βαίνει μειούμενο στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Ωστόσο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες η ανεργία είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ είναι ενδεικτικό ότι έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε τρία μόλις χρόνια. Το συνολικό ποσοστό ανεργίας για τον μήνα Μάιο ανέρχεται στο 16,6%. Και επειδή τα ποσοστά μπορεί να μη σας εντυπωσιάζουν, όπως εμάς, να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε τα 820 χιλιάδες άτομα! Όσον αφορά τους νέους, παρατηρούμε μια ελαφρά μείωση στην πρώτη ηλιακιακή ομάδα, κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (ελάχιστη μπροστά στο σύνολο), που σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς οφείλεται στις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στον τουρισμό, όπου ιδιαίτερα φέτος προτιμήθηκαν νέοι εργαζόμενοι, λόγω των ευνοϊκών για τους εργοδότες διατάξεων περί μειωμένης αμοιβής των νεοεισερχόμενων και της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η πραγματική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Η πραγματικότητα δεν αποτυπώνεται στους ανωτέρω αριθμούς, λόγω της μεθοδολογίας που ακολουθεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Συγκεκριμένα, βάσει της μεθόδου της ΕΛΣΤΑΤ, θεωρούνται εργαζόμενοι όσοι εργάστηκαν με αμοιβή έστω και μία μόνο ώρα κατά την εβδομάδα αναφοράς. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποτυπώνεται στην έρευνα το εξαιρετικά διαδεδομένο πλέον φαινόμενο της υποαπασχόλησης, πολύ πέραν των προβλέψεων της εργατικής νομοθεσίας. Ούτε φυσικά έχουμε επίσημα στοιχεία για τη μερική απασχόληση, που είναι πλέον ευρύτατα διαδεδομένη στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

***

Υπάρχουν και καλά νέα
Μέσα στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα της χώρας, υπάρχουν και ορισμένες ειδήσεις που δείχνουν ότι μπορούμε, ως χώρα και ως πολίτες, και εν μέσω κρίσης, πολύ περισσότερα. Οι περισσότεροι αναλυτές αναδεικνύουν ως θετική την αύξηση των εξαγωγών. Άλλοι προβάλλουν την ιστορική επιτυχία της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών. Εμείς θα εστιάσουμε σε άλλα επιτεύγματα, που βρίσκονται πιο κοντά στους νέους. Τα αναδεικνύουμε τώρα που όλοι γεμίζουμε μπαταρίες, για να πάρουμε κουράγιο και ιδέες για το δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται. Η μία είδηση είναι η βράβευση με το βραβείο της καλύτερης νέας ερευνήτριας στον τομέα της κυτταρικής θεραπείας της Αναστασίας Παπαδοπούλου από το ΑΠΘ. Το δεύτερο θετικό νέο είναι τα δύο μετάλλια και μία εύφημος μνεία για τους έλληνες μαθητές στην 42η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2011 στην Ταϊλάνδη. Η τρίτη θετική εξέλιξη είναι η 17η θέση στην Ευρώπη που έλαβε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τα ερευνητικά του αποτελέσματα με βάση την αξιολόγηση που ακολουθεί τις χρηματοδοτήσεις ερευνητικών προγραμμάτων από την Κομισιόν. Η τέταρτη καλή είδηση είναι η κατάταξη του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα στα εκατό καλύτερα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όσον αφορά την έρευνα. Και ως επιστέγασμα όλων αυτών ήρθε το πρώτο στην ιστορία της χώρας χρυσό μετάλλιο στη Μαθηματική Ολυμπιάδα, μαζί με ακόμη τέσσερα μετάλλια και μία εύφημο μνεία. Τελικά δεν είναι όλα μαύρα σε αυτήν τη χώρα, ούτε όλα στην εκπαίδευση χρειάζονται γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο από την αρχή. Έτσι δεν είναι, κυρία Διαμαντοπούλου;

***

Συζητήσεις
Τα θέματα των ναρκωτικών και της ανωνυμίας στο διαδίκτυο φαίνεται, έστω και εν μέσω διακοπών, να χωρίζουν τους νέους οριζόντια, πέρα από παρατάξεις και ιδεολογίες. Όσον αφορά τα ναρκωτικά, όλοι αντιλαμβάνονται και δέχονται επί της αρχής ότι δεν γίνεται ο χρήστης να αντιμετωπίζεται ως εγκληματίας και όχι ως ασθενής. Ωστόσο πολλοί τονίζουν ότι λόγω των οξυμμένων κοινωνικών και προσωπικών προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση, η στιγμή που επιλέγει η κυβέρνηση για την αποποινικοποίηση της χρήσης είναι επικίνδυνη, διότι θα «απενοχοποιήσει» στα μάτια πολλών τους ψεύτικους παραδείσους. Επιπλεόν οι περισσότεροι τονίζουν ότι η μεγαλύτερη δυσλειτουργία του συστήματος ως τώρα ήταν η χρήση των μέχρι σήμερα ευνοϊκών διατάξεων περί τοξικομανών από εμπόρους ναρκωτικών. Και σε αυτόν τον τομέα οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν φαίνεται να δίνουν λύσεις. Όσον αφορά την ανωνυμία στα μπλογκ, οι περισσότεροι νέοι δεν φοβούνται τόσο πολύ το θέμα της δήλωσης ταυτοποίησης των διαχειριστών ιστολογίων που ακούγεται. Φοβούνται περισσότερο τον προληπτικό έλεγχο. Και διαμαρτύρονται για την πιθανότητα να συζητηθεί ο έλεγχος των διαδικτυακών συζητήσεων και, κυρίως, όσα λένε και γράφουν σε κοινωνικά δίκτυα. Γιατί εκεί πραγματικά έχει καταρρεύσει η εικόνα της κυβέρνησης και φοβούνται ότι αυτό επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ. Έχει θορυβήσει μάλιστα πολλούς η αντίστοιχη πρόθεση ελέγχου που εκδήλωσε η βρετανική κυβέρνηση μετά τις ταραχές στους δρόμους της Αγγλίας. Άλλωστε, μας λένε, η συγγραφή στα μπλογκ, και ιδίως πολιτικού περιεχομένου, αφορά καμιά πενηνταριά χιλιάδες χρήστες, ενώ στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επικοινωνούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο έλληνες χρήστες.

**
Στον δρόμο για
το φεστιβάλ
Συνεχίζεται η πορεία του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ φέτος είναι «Ο δικός σου δρόμος – για τις δικές σου ανάγκες, με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τον Σεπτέμβρη σε πολλές πόλεις της χώρας και στην Αθήνα με το κεντρικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση από 15 ως 17 Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με την κόκκινη νεολαία, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί πρωτοπόρα παρέμβαση και μαχητική πρόταση ζωής, πάλης και προοπτικής, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, κόντρα στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Η ΚΝΕ μάς υπόσχεται ότι οι φετινές εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ θα μεταφέρουν σε χιλιάδες λαού και νεολαίας το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα: ότι υπάρχει λύση σε όφελος του λαού και της νεολαίας, με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό. Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ότι φέτος, για πρώτη φορά από όσο θυμόμαστε, τοπικοί φορείς της Δυτικής Αθήνας έχουν αντιδράσει στη χωροθέτηση του φεστιβάλ στον χώρο του Πάρκου, επικαλούμενοι υποβάθμιση του χώρου και πιθανές καταστροφές. Ωστόσο μάλλον πείσμωσαν τους νέους της ΚΝΕ, καθώς βλέπουμε πολύ μεγαλύτερη αφισοκόλληση από άλλες χρονιές, σε πολύ περισσότερους χώρους και σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

**
Μεθόδευση
Δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα έρευνα της ΑΔΙΠ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην εκπαίδευση), ο ρόλος της οποίας σύμφωνα με το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου αυξάνεται σημαντικά. Οι περισσότεροι, παρατηρητές και ΜΜΕ, εστίασαν στα ευρήματα της έρευνας για τον ρόλο των παρατάξεων και των κομμάτων στα πανεπιστήμια. Είναι πραγματικά περίεργο που όλοι παρατήρησαν αυτό, όταν η έκθεση αναφέρεται σε δεκάδες πολύ σημαντικά προβλήματα και παθογένειες του ελληνικού πανεπιστημίου. Γιατί άραγε όλοι σκέφθηκαν να γράψουν αυτό που «εξυπηρετεί» σήμερα το υπουργείο;

**
Ένα παλιό σχέδιο
Ακούμε ότι, υπό το πρίσμα του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου, συζητείται ήδη μια νέα μορφή ιδιωτικών φοιτητικών εστιών, χωρίς τη συμμετοχή του κράτους. Από τη μια υπάρχουν εταιρείες και φορείς που στοχεύουν να καλύψουν το «κενό» που θα αφήσει η υποχρηματοδότηση -και πιθανή κατάργηση- φοιτητικών εστιών ανά την Ελλάδα. Αυτοί στοχεύουν να αμείβονται από τις εταιρείες διαχείρισης της περιουσίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ ως «πάροχοι φοιτητικής μέριμνας». Κάποιες άλλες επιχειρήσεις όμως συζητούν ήδη παρασκηνιακά με μεγάλες οργανώσεις (που έχουν ακίνητη περιουσία…) κάποια μορφή συνεργασίας ώστε να αξιοποιηθούν επικερδώς ακίνητα στις φοιτητούπολεις ανά την Ελλάδα για τη διαμονή και φιλοξενία φοιτητών με εξαιρετικά μικρό κόστος. Τέτοιες σκέψεις είχαν γίνει και στο καταργούμενο πλέον Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, εκμεταλλευόμενοι τις Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας. Ενδιαφέρον θέμα, από κάθε πλευρά. Για να δούμε τι θα βγει…

**
Μαύρος Σεπτέμβρης
Είναι πολύ πιθανό, πέρα από κινδυνολογίες, ο φετινός Σεπτέμβρης να αποδειχθεί ο πιο δύσκολος για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά. Καθυστερήσεις στα βιβλία, συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, ελάχιστες προσλήψεις, αντιδράσεις στις συνενώσεις, πολύ πιθανές απεργιακές κινητοποιήσεις δασκάλων και καθηγητών από την αρχή της χρονιάς, συνθέτουν ένα εκρηκτικό και δύσκολα διαχειρίσιμο σκηνικό. Με άγνωστο ακόμη το κλίμα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Διαμαντοπούλου…

**
Διαγωνισμός
επαγγελματικής
αποκατάστασης
Tα Ηνωμένα Έθνη διοργανώνουν εισαγωγικές εξετάσεις για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων στους τομείς της Διοίκησης, των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, της Δημόσιας Πληροφόρησης και της Στατιστικής. Φέτος στον διαγωνισμό προσλήψεων του ΟΗΕ μπορούν να συμμετέχουν και κάτοικοι Ελλάδας και Κύπρου. Λόγω της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα, μαθαίνουμε ότι ο διαγωνισμός του ΟΗΕ θα μαζέψει μεγάλο πλήθος υποψηφιοτήτων από την Ελλάδα. Ήδη πάρα πολλοί νέοι προετοιμάζονται, ενώ η διαδικασία έχει γίνει θέμα συζήτησης. Πληροφοριακά, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι έως και 32 ετών (μέχρι το τέλος του 2011), κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου, να χειρίζονται με ευχέρεια την αγγλική ή και τη γαλλική γλώσσα και να είναι πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7 Δεκεμβρίου 2011, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέσω της ιστοσελίδας του ΟΗΕ http://careers.un.org/ από τις 11 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2011.

**
Λίγο χρώμα στον τοίχο
Μια πρόσφατη αξιέπαινη δράση της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, δεν έτυχε της πρέπουσας προβολής από τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων των φυλακών Αυλώνα, με πρωτοβουλία του δασκάλου του σχολείου των φυλακών, διοργανώθηκε ένα προαιρετικό πολιτιστικό πρόγραμμα «ζωγραφικής τοίχου» μέσα στις φυλακές. Με τη βοήθεια του διευθυντή των φυλακών και του πρύτανη της ΑΣΚΤ, περισσότεροι από 380 ανήλικοι και νέοι κρατούμενοι (όλοι μαθητές στις φυλακές), με τη συμμετοχή 23 φοιτητών της ΑΣΚΤ, κατάφεραν να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αλλάξουν την όψη των τοίχων της φυλακής τους.

***

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ σπόντες

Διακοπές
Άδεια, σχεδόν τελείως, τα γραφεία των πολιτικών νεολαιών αυτήν την εβδομάδα. Όλοι πήγαν στις παραλίες και στους τόπους καταγωγής τους. Ούτε πολιτικές ανακοινώσεις είχαμε, ούτε συνεδριάσεις, ούτε τίποτε. Ευτυχώς ενημερώνουν τουλάχιστον τις ιστοσελίδες τους. Είναι μια πρόοδος αυτό σε σχέση με τις άλλες χρονιές…
Αλλαγή;
Μια που αναφερθήκαμε σε ιστοσελίδες, έχουμε μια απορία. Η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ δεν έλεγε ότι θα αλλάξει πλήρως την ιστοσελίδα της και να περιμένουμε πολύ προχωρημένα πράγματα; Από τότε πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος, η ΟΝΝΕΔ έφτιαξε καμιά δεκαριά άλλες ιστοσελίδες, αλλά η κεντρική της είναι ακόμη η ίδια. Δεν προλαβαίνουν από τα άλλα πράγματα που φτιάχνουν ή το μετάνιωσαν;
Δημοψηφίσματα
Γιατί άραγε δεν περιέλαβε η ΟΝΝΕΔ στις προτάσεις της για τις θεσμικές αλλαγές το θέμα των δημοψηφισμάτων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο; Στη διαβούλευση ήταν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις. Μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους κατηγορήσουν ως ουρά του ΓΑΠ; Ή μήπως επικράτησαν άσχετα εσωκομματικά κριτήρια; Την ίδια απορία έχουν και γαλάζια στελέχη…
Απορία
Μήπως συνεχίζεται ο αναβρασμός στην ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής και δεν υπάρχει ακόμη η ειδυλλιακή εικόνα που έχει η Μεσογείων;
Παλαιοκομματισμός
Κόντρες για γέλια, με κολλητούς, τσιράκια και δημόσιες σχέσεις στην ΟΝΝΕΔ Αχαΐας. Πάνω που γράφαμε καλά λόγια για το Επαρχιακό της ΟΝΝΕΔ, φαίνεται ότι η νέα γαλάζια εποχή δεν εκτείνεται ακόμη σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό μαθαίνουμε ότι ο Παπαμιμίκος θα «ρέψει» στις περιοδείες από Σεπτέμβρη.
Άσχετο Ι
Η Νεολαία της ΔΗΜΣΥΜ στη Θεσσαλονίκη λέει… ΟΧΙ στην κατάργηση της ΕΡΤ3. Καλά, αυτοί δεν έλεγαν ότι είναι φιλελεύθεροι και υποστηρίζουν τη μείωση του κράτους και των δημοσίων δαπανών; Αφήστε την εντύπωση που μας κάνει όταν η πρώτη ανακοίνωση που μαθαίνουμε από οργάνωση νεολαίας αφορά την ΕΡΤ3. Προφανώς δεν βρήκαν κάποιο θέμα νεολαίας να σχολιάσουν. Ή, μάλλον, είναι στον κόσμο τους…
Άσχετο ΙΙ
Εξίσου άσχετη με θέματα νεολαίας και τους νέους ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή της ΟΝΝΕΔ στη Χίο. Καταγγέλλει με έμφαση παρατυπίες στις προμήθειες του δήμου, χωρίς όμως να αναφέρει τίποτε συγκεκριμένο και χωρίς καμία πρόταση. Αναρωτιόμαστε τι εξυπηρετεί μια τέτοια ανακοίνωση μιας οργάνωσης νεολαίας. Μήπως κάποιοι στέλνουν μηνύματα χρησιμοποιώντας το όνομα της γαλάζιας νεολαίας;
Μνήμη Πεπονή
Παρά τις διακοπές, η ηγεσία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε την προσφορά του Σάκη Πεπονή και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τον θάνατό του. Παρά το ότι οι περισσότεροι πράσινοι νεολαίοι δεν θυμούνται τις υπουργικές θητείες και την πολιτική προσφορά του εκλιπόντος (δεν τον έχουν ζήσει λόγω ηλικίας), εστίασαν ευφυώς στο ΑΣΕΠ, στη μακρά πορεία του στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην προδικτατορική πολιτική του δράση.
Καταγγελίες
Είδαμε ότι η Νεολαία ΛΑΟΣ υιοθετεί και αναπαράγει καταγγελίες απολυμένης εργαζόμενης από την ιστοσελίδα tvxs.gr του Στέλιου Κούλογλου. Ξέρουν κάτι, ετοιμάζουν επίθεση ή απλώς στοχοποιούν τον αντίπαλο;
Πληροφορίες
Η πάλαι ποτέ καταπράσινη οικογένεια Τσουκαλά, πατήρ και
υιός, βρίσκεται σε συζητήσεις, μας λένε, με τον ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στο επόμενο ψηφοδέλτιο. Οι πληροφορίες κάνουν τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων τις τελευταίες ημέρες. Ο πατήρ είναι γνωστός και από τα ΜΜΕ αρχισυνδικαλιστής. Ο υιός είναι μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και γνωστό στέλεχος μέχρι πριν από λίγα χρόνια της ΠΑΣΠ.
Σχόλια
Σχετικό με το ανωτέρω… το γνωστό νεαρό πράσινο στέλεχος Βασίλης Λογοθέτης τόνιζε, επικριτικά και δηκτικά, ότι «το τελευταίο φρούτο που πουλάει στις εφημερίδες είναι αυτό του πρώην ΠΑΣΟΚου (αλλά ακόμα θεσμικού!), νυν αγανακτισμένου και αυριανής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ (αναλόγως των εξελίξεων πάντα)». Είδαμε ότι συμφώνησε μαζί του, μεταξύ άλλων, και ο πρώην γραμματέας της νεολαίας Παντελής Καμάς. Σπάνιο…
Πρεμιέρα
Παρθενική εμφάνιση στα ΜΜΕ για τη Σίσυ Αλιγιζάκη, την πάλαι ποτέ γαλάζια, νεαρή αναπληρώτρια εκπρόσωπο του
ΛΑΟΣ, είχαμε, λόγω των διακοπών. Ο μηχανισμός του ΛΑΟΣ προσπάθησε να την προβάλει αρκετά, μέσω «παραινέσεων». Ωστόσο το άγχος της απειρίας ήταν εμφανές. Και είδαμε πάλι στις επάλξεις τον Αϊβαλιώτη…
Επέτειος
Τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του νεαρού Αριστοτέλη Γκούμα στη Βόρειο Ήπειρο τη θυμήθηκαν ελάχιστοι. Από οργανώσεις νέων, μόνο τη Νεολαία ΛΑΟΣ είδαμε να έχει μνήμη. Παρότι η μειονότητα είναι και πάλι στο επίκεντρο, λόγω του θέματος της απογραφής.
Αρχείο
Τι ανακαλύπτουμε μερικές φορές στο αρχείο μας… Ο υφυπουργός, πλέον, Άγγελος Τόλκας είχε το γενικό πρόσταγμα των εκπροσώπων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο (καταστατικό) 8ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας στα Γιάννενα, παρότι τότε είχε ήδη αποχωρήσει από τη νεολαία και ήταν στον τομέα Παιδείας του Κινήματος. Στο βιογραφικό του στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει ότι συμμετείχε σε δράσεις και εκπροσωπήσεις του ΕΣΥΝ, αλλά σε αυτό που μοίρασε μετά την εκπροσώπησή του δεν το βλέπουμε. Σημαίνει κάτι αυτό;
Κατασκήνωση Ι
Με σχετική επιτυχία από πλευράς συμμετοχής αλλά με πολύ κέφι και ωραίες αναμνήσεις ολοκληρώθηκε η πέμπτη κατά σειρά κατασκήνωση της Νεολαίας του ΛΑΟΣ. Γέμισαν μπαταρίες…
Κατασκήνωση ΙΙ
Από την άλλη πλευρά, η κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Αχλάδι διοργανώθηκε και πάλι φέτος για σχεδόν δύο εβδομάδες.
Εδώ η συμμετοχή ήταν πραγματικά αυξημένη, ενώ υπήρξε πληθώρα εκδηλώσεων…
Οικονομία
Άρθρο Πανοζάχου (μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ και υποψηφίου, μελλοντικά, στη Θεσσαλονίκη) για την οικονομία είδαμε στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ plironodikaia.gr Να υποθέσουμε ότι θα στηρίξουν την ιστοσελίδα και μετά τις διακοπές ή έχει εξαντλήσει ήδη τη δυναμική της;


Σχολιάστε εδώ