Δημοτικές Παρωδίες

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναγκασμένοι να ψωνίζουν μόνο από τους πάγκους των δεκάδων παράνομων μικροπωλητών που στεγάζονται εντός της στοάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε Σάββατο φιλοξενείται εντός της στοάς βιολογική αγορά με εκατοντάδες προϊόντα, το ενοίκιο των οποίων καταλήγει στις τσέπες των μελών της αυτοαποκαλούμενης Επιτροπής Διαχείρισης. Το ίδιο και τα χρήματα από το παράνομο κυλικείο, το οποίο φυσικά δεν αποδίδει στο κράτος τον προβλέπομενο ΦΠΑ και στον δήμο τα δημοτικά τέλη. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης έφερε το θέμα στη Βουλή, ζητώντας να μάθει γιατί η ΕΛΑΣ δεν έχει προβεί σε ελέγχους για τη διακίνηση ναρκωτικών που καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής ότι γίνεται στην περιοχή, καθώς και για τις φραστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί από τους καταληψίες.

QQQ Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι περισσότεροι κάτοικοι του Βοτανικού για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή τους με χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων, παρά την προσωρινή αναβολή της παραχώρησης της έκτασης των 16 στρεμμάτων. Με βάση το σχέδιο, το τέμενος θα είναι χωρητικότητας 500 ατόμων, ενώ οι μουσουλμάνοι που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας είναι περίπου 250.000, χωρισμένοι σε πάνω από 117 σέχτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες προς τη Βουλή, προκειμένου να εμποδίσουν την ανέγερση του τζαμιού που θα υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη γειτονιά τους, που κάποτε ήταν το περιβόλι της Αθήνας. Όπως λένε, η απόφαση του αναπληρωτή Περιβάλλοντος Νίκου Σηφουνάκη που χαρακτηρίζει τον χώρο της πρώην ναυτικής βάσης του Βοτανικού ως κέντρο συνάντησης κοινού, είναι παράνομη γιατί πρόκειται για κρατική γη, και δη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπάρχει και ο τάφος του μπουρλοτιέρη της Επανάστασης του ’21 Ανδρέα Μιαούλη. Ήδη, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έχει προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα και εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση.

QQQ Πάρτι κάνουν οι διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις στον Δήμο Αθηναίων, καθώς έχουν αναλάβει πολλά προγράμματα που έχουν σχέση με την άσκηση κοινωνικής πολιτικής και κυρίως με το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πίσω από τους ιδρυτές των συγκεκριμένων ΜΚΟ που έχουν αλισβερίσι με τον κ. Καμίνη, κρύβονται κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιο έχει μείνει μέχρι στιγμής στα χαρτιά, κάτι που προκάλεσε την όψιμη αντίδραση του συνδυασμού Κακλαμάνη, ο οποίος ζήτησε να μάθει τα ονόματα των φυσικών προσώπων που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες ΜΚΟ και αναλυτικά τις ειδικότητες με τις οποίες έχουν προσληφθεί μέσω αυτών εκατοντάδες άτομα.

QQQ Δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αιγάλεω είναι ο γιατρός που αναφέραμε την περασμένη Κυριακή ότι είχε πάρει… φαλάγγι τους ασφαλισμένους των ΚΑΠΗ και συνταγογραφούσε ακατάπαυστα. Τη διευκρίνιση την κάνουμε γιατί και άλλοι γιατροί είναι δημοτικοί σύμβουλοι σε διάφορους δήμους και είχαν πάρει έγκριση από το ΙΚΑ για να συνταγογραφούν, αλλά το έκαναν με… μέτρο.

QQQ Έγγραφο προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ Δημήτρη Δημητρίου έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο οποίο κάνει αναφορά στις λεωφορειογραμμές που κατήργησε στους δήμους της Αττικής, Πειραιά, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Κηφισιά κ.λπ. χωρίς να κάνει καμία συζήτηση με τους δημάρχους. Επίσης ρωτά εάν αληθεύει ότι για γραμμές που δεν είναι επικερδείς, ο ΟΑΣΑ θα ζητήσει τη χρηματοδότησή τους από την ΤΑ για να μην τις καταργήσει! Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι συγκεντρώνει τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις αυθαίρετα καταργημένες λεωφορειογραμμές και θα τις επαναξιολογήσει στα τέλη Αυγούστου.

QQQ Την καθυστέρηση ενεργοποίησης της προγραμματικής αρχαιολογικής σύμβασης που έχει υπογράψει με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για συμπληρωματικές έρευνες στην αρχαιολογική θέση «Άγιος Αθανάσιος ή Σχολή Ομήρου» καταγγέλλει προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Μικρών Νήσων ο Σύλλογος Φιλομήρων Ιθάκης «Ευχήν Οδυσσεί». Όπως τονίζει σε σχετικό έγγραφό του ο σύλλογος, η αξιοποίηση της οδυσσειακής κληρονομιάς είναι εθνική υπόθεση, γι’ αυτό δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.


Σχολιάστε εδώ