Αποστολικά και… άλλα

=Πολύ Σκοτειν(ι)ότης πάει να πέσει στο ποδόσφαιρο. Ας το έχουν κατά νου οι υπουργάδες της κάθαρσης. Παύλο, πρόσεχε γιατί θα σου βγουν από αριστερά και θα σου λένε, και με το δίκιο τους, ότι όλη η βρώμα του ποδοσφαίρου δεν ήταν ο Αχιλλέας και ο Μάκης, αλλά και κάποιοι πιο ψηλά, πολύ πιο ψηλά…
=Αυτό κι αν είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Κολυμπούμε σε κίτρινη θάλασσα χωρίς μαγιό…
=Δεν φτάνει ο Ραγκούσης, έχουμε και δημοσιογράφους με το ίδιο επώνυμο.
Άντε και υπουργάδες, φίλοι μου.
=Όντως έχουμε…
ΝΕΑ ΜΕΤΑ…ΠΩΛΕΙΤΑΙ…ΥΣΗ.
=Το κλειστόν επάγγελμα του διορισμένου βουλευτή πότε θα ανοίξει, Γιάννη μου;
=Ι…ΔΑΝΕΙΚΗ… χρεοκοπία.
=Γιώργο, ζούμε για να χρεοκοπούμε.
=Ένας Ροδίτης είπε πρόσφατα μια μαντινάδα για τον Γιώργο, θέλοντας να δείξει πόσο πολύ μοχθεί για το καλό μας και πόσο πονεί που… παίρνει μέτρα. Είπε ο σύντροφος από τη Ρόδο:
Ο αετός ψηλά πετά
μόνο για ένα πράγμα,
να μην τον δουν πολλά πουλιά
όταν ξεσπά στο κλάμα.
Του απαντώ κι εγώ και αν θέλει
ας συνεχίσει.
Ο αετός όταν πετά
με δανεικές φτερούγες
δεν πάει σύντροφε ψηλά,
πετά στις κάτω ρούγες.
Όσο ψηλά και αν πετούν
οι αετοί δεν κλαίνε.
Είναι περήφανα πουλιά
τον πόνο τους δεν λένε.
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος
=Άτιμε υλατζή, όλο με κόβεις, με στριμώχνεις, μου κάνεις μικρά γράμματα, αλλά δεν πτοούμαι. Φεύγω, πάω για ρακές στο Ροδάκινο και μη με ψάχνεις όταν θα έχεις ανάγκη να κλείσεις καμιά τρύπα. Ξέρεις εσύ. Ελπίζω στο Ροδάκινο να ‘ναι το ίδιο καλά όπως πέρυσι. Αλλιώς κακό του κεφαλιού μου.
Ανδρέας ο Πρωτόκλητος
=Σωστά λέει η Άννα ότι η παιδεία δεν είναι θέμα πρυτάνεων. Πόσω μάλλον, Αννούλα μου, ενός υπουργού.
=Η κυβέρνηση δεν δουλεύει, μας δουλεύει όλους ψιλό μαλλί…
=Αν διανοηθώ ότι η κυβέρνηση θα σωθεί επικοινωνιακά με έναν Τόλκα, θα πεθάνω, που θα έλεγε και η απίστευτη Μήτση των «Δέκα Μικρών Μήτσων».
=Όποιος τα βάζει με Αρκά, Γιάννη μου, πάντα χάνει.
Παριανή παροιμία…
=Μου ψιθύρισε ένα πράσινο πουλάκι, γνώστης των πολιτικών εξελίξεων, ότι η σχέση Βενιζέλου – Χρυσοχοΐδη βρίσκεται σε καλό σημείο, με αποτέλεσμα να περισσεύουν τα καλά λόγια για την αποτελεσματικότητα των δύο υπουργών. Ο Βαγγέλης θεωρεί σημαντικό παράγοντα την ανάπτυξη και ο Μιχάλης σημαντικό παράγοντα το να μπει πάτος στο βαρέλι… Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στο σήμερα, ίσως να έχουμε εκπλήξεις αύριο. Άσε δε που δύο συνεργάτες τους συχνομιλούν τακτικά, τακτικότατα.

(ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΑ Στη σελιδα 32)
=Το κακό με τον Γιάννη είναι ότι όντως πιστεύει ότι κάνει μεταρρυθμίσεις, ενώ είναι Μετ….Αρρυθμιστής.
=Ας δει η κυβέρνηση την εικόνα του άλλοτε συντρόφου στη Σοσιαλιστική Διεθνή Μουμπάρακ και τα μέλη της θα βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.
=Κάνουν λάθος όσοι καταγγέλλουν τους ζακυνθινούς τυφλούς και την παράνομη επιχορήγηση του επιδόματος. Κανονικά η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιχορηγήσει όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που τυφλώθηκαν με αυτά που τους υπόσχονταν και με αυτά που κάνει εις βάρος τους. Είμαστε όλοι τυφλοί και θέλουμε επίδομα…
=Είσαι τυφλός, είσαι ΠΑΣΟΚ, άρα δικαιούσαι επίδομα τυφλής ψήφου.
=Δόξα τω Θεώ, από υφυπουργούς και υπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ χορτάσαμε. Από πρωθυπουργό πρωθυπουργό πάσχουμε.
=Η Σέριφος έχει ταξί… Έχει, Γιώργο μου, αλλά έχει και κάτι πισίνες αδήλωτες που σκίζουν… Κατάλαβες, Γιώργο μου, το μήνυμα;
=Η λέξη ταξί και το όνομα Ραγκούσης απαγορεύονται στο Μαξίμου…
=Οι μικροί πρωθυπουργοί λύνουν μεγάλα προβλήματα. Έτσι είναι όταν κάποιοι γνωρίζουν, ξέρουν και πάνω απ’ όλα θέλουν… Οι περιφερειάρχες έβαλαν τα γυαλιά στην κυβέρνηση και ειδικά στους υπουργούς που δεν έβλεπαν και σε εκείνους που υπερασπίζονταν το λάθος.
=Αντρέα, ηρέμησε. Δεν σου ζήτησε κανείς τη γνώμη σου και ειδικά την αλληλεγγύη προς τον Γιάννη. Αλήθεια, αλληλεγγύη στον συνάδελφο Γιάννη, τον υπουργό, και συνταξοκόφτης στον απλό, φτωχό εργαζόμενο. Έλεος με τα επικοινωνιακά σας.
=Γαλάζιοι σύντροφοι, το καράβι φεύγει, ξυπνάτε… Βρε γιατί χαθήκατε…
=Τι σημαίνουν άραγε τα αρχικά Proton Bank… Διότι, απ’ όσο γνωρίζω, στα αγγλικά ΩΜΕΓΑ δεν υπάρχει…
Ιούδας
=Μανώλη Κεφαλογιάννη, λάθος πόρτα χτύπησες. Κατά proton όσον αφορά τον Βενιζέλο… Μια δεύτερη σκέψη δεν βλάπτει καθόλου.
=Γιώργο, ξανασκέψου το και άφησε τους υπουργούς να πάνε να κάνουν μπάνια. Πού ξέρεις; Μπορεί η θάλασσα να σε απαλλάξει από κανέναν ενοχλητικό. Εκτός κι αν νομίζεις ότι όλοι είναι φελλοί και θα σωθούν επιπλέοντας…
=Έτσι και φωνάξεις «υπουργός στη θάλασσα», οι περισσότεροι θα εύχονται να πνιγεί να σωθούμε.
=Τι με έπιασε και θυμήθηκα καλοκαιριάτικα τον Μένιο Κουτσόγιωργα;
=Σ(ι)ΓΟΥΡΟΣ για τη λύση των ταξί ήταν ο Γιώργος μόλις πήρε μέρος στο πρόβλημα ο άλλος Γιάννης, της Περιφέρειας. Εδώ άλλο Γιάννης και άλλο ΣγουροΓιάννης.
=Αν οι μικροί πρωθυπουργοί λύνουν τα προβλήματα, αλήθεια τι μας χρειάζονται οι μεγάλοι;
=Περιφερειακή σανίδα για ΔΥΟ η παρέμβαση των περιφερειαρχών.
=ΠΑΜΕ για νέα Σύνοδο Κορυφής. Σύντομα.
=Αγορές ίσον δανειστές, για όσους δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει.
=Ταπί και ψύχραιμη θα μείνει η Χριστίνα Λανγκάρντ.
=Μάρκος Μπόλαρης, υφυπουργός Υγείας. Ένας Κρητικός που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος. Δεν τρομάζει στις απειλές. Θα βάλει τέλος στο χάος που επικρατεί στα προνοιακά και εν γένει νοσοκομειακά καρκινώματα. Αν δεν του βάζουν κάποιοι τρικλοποδιές, θα τα καταφέρει. Σε λίγο καιρό θα δούμε και άλλες εκπλήξεις, μεγάλες, στον χώρο της Υγείας και όχι μόνο. Με την ευχή μας, μακάρι να τα καταφέρει ο πολύτεκνος Μάρκος, πατέρας 6 παιδιών, Κρητίκαρων.
=Πάρ’ τον Μόσιαλο και μπρος κυρ Γιώργο στο καλό. Πολλά καλά λόγια ακούγονταν χθες προχθές στους διαδρόμους της Βουλής για την ευσυνειδησία των δημοσίων υπαλλήλων…
=Είδε κι απόειδε ο Στάθης ότι δεν μπορεί να κάνει κυβερνητική οργάνωση και το έριξε στις ΜΚΟ για προσλήψεις.


Σχολιάστε εδώ