«Τρέχει» με πλεόνασμα 27,8 εκατ. ευρώ η ΕΡΤ στο εξάμηνο

Το υψηλό αυτό πλεόνασμα οφείλεται στη διαφορετική αντιμετώπιση του πόρου του ανταποδοτικού τέλους, αφού πρώτος στόχος για την κρατική ραδιοτηλεόραση είναι η μείωση των συσσωρευμένων ζημιών των προηγούμενων ετών.
Καθοριστικός είναι ο παράγοντας των θυσιών των εργαζομένων, με μειώσεις που φτάνουν στο 30% των αποδοχών τους. Το κρίσιμο σημείο είναι η παραγωγή προγράμματος από την ΕΡΤ.
Εφόσον ξαναμπεί στην παραγωγή, με κανόνες αυτήν τη φορά, έχοντας τον πόρο των 300 εκατ. ευρώ του ανταποδοτικού τέλους, μπορεί όχι απλώς να υποστηρίξει τη ραδιοτηλεοπτική αγορά αλλά και να μετατραπεί σε βραχίονα ανάπτυξής της.
Πλήρωσε 10 εκατ. ευρώ
στην εφορία
Περίπου 10 εκατ. ευρώ πλήρωσε στην εφορία η ΕΡΤ. Ο φόρος εισοδήματος επί των κερδών των 30,6 εκατ. ευρώ ανήλθε σε 5,3 εκατ. ευρώ, η έκτακτη εισφορά του νόμου 3845/2011 σε 987.000 ευρώ και οι διαφορές από φορολογικό έλεγχο προηγούμενων χρήσεων σε 3,9 εκατ. ευρώ.
Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΕΡΤ που περιγράφονται στον απολογισμό της εταιρείας προβλέπουν 44 εκατ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία για το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης (λήγει το… 2019) της περιόδου Π. Παναγιώτου, 15 εκατ. ευρώ για την εξόφληση δανείου από την Εμπορική το 2011 και, τέλος, μια οφειλή 8 εκατ. ευρώ προς τον ΟΤΕ για απαίτηση της περιόδου 1.1.04 – 30.6.08 που προφανώς δεν εντάχθηκε στον πρόσφατο συμβιβασμό μεταξύ των δύο εταιρειών, με την ετήσια δόση να φτάνει τα 4 εκατ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ