Τα μαζεύει η Ντόρα

ΜΕ… «ΥΠΟΣΤΟΛΗ σημαίας» ισοδυναμεί η πρόσφατη δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη ότι αν στις επόμενες εκλογές η Δημοκρατική Συμμαχία δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή, η ίδια θα αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα από την πολιτική. Η δήλωσή της είναι αποτέλεσμα της χαμηλής απήχησης που συναντά το πολιτικό της εγχείρημα στην ελληνική κοινωνία, κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Οι προοπτικές διαγράφονται δυσοίωνες, προς επιβεβαίωση όσων εξαρχής έλεγαν ότι η προσπάθειά της δεν θα έχει τύχη, καθότι η ίδια βρίσκεται είκοσι και πλέον χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής, θεωρείται πλέον «απαξιωμένη» πολιτικά και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να φέρει κάτι νέο στην πολιτική ζωή της χώρας.
Πέραν αυτού, «πληρώνει» την έλλειψη συγκεκριμένης στρατηγικής και σαφούς προσανατολισμού, αλλά και το ότι στήριξε αποφάσεις και μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που συνετέλεσαν στην επιδείνωση της καθημερινότητας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η κ. Μπακογιάννη εκτιμά πως η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη και παρά τον πολιτικό εγωισμό της αναγνωρίζει την πραγματικότητα και προετοιμάζει την έξοδό της από την πολιτική σκηνή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα απογοητευμένη από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και από το γεγονός ότι οι πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της για… ένα «νέο ξεκίνημα». Κι αυτό ακόμη και σε περιφέρειες όπου ανέμενε στήριξη, όπως π.χ. η Λακωνία, η Αιτωλοακαρνανία κ.ά., αλλά ακόμη και στην Κρήτη φαίνεται να χάνει σταδιακά τη δυναμική της. Κάτι αναμενόμενο, καθόσον τα ποσοστά του κόμματος κινούνται κάτω του 3%, που είναι το όριο για την είσοδο στη Βουλή, με συνέπεια να υπάρχει απογοήτευση μεταξύ των στελεχών της, που διευρύνθηκε μετά τη δήλωσή της «περί αποχώρησης» από την πολιτική.
Για τον λόγο αυτό και με νεώτερες δηλώσεις της επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει τελικά στη Βουλή. Δήλωσε μάλιστα… υπερήφανη επειδή αυτό θα γίνει με μια ομάδα βουλευτών που θα είναι… «άλλης κοπής» και με «άλλες αρχές», υπονοώντας ότι δεν πρόκειται να εκλεγούν οι βουλευτές (Μαρκογιαννάκης, Κοντογιάννης, Αυγενάκης) που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα και είναι «παλαιάς κοπής». Βουλευτές πάντως κάνουν διαφορετική εκτίμηση για τη δήλωση της κ. Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι με τα «περί αποχώρησης» επιχειρεί να προκαλέσει τη… συμπάθεια των πολιτών, ώστε ορισμένοι να τη στηρίξουν στις επόμενες εκλογές. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο δίμηνο αρκετά από τα στελέχη που εντάχθηκαν στο νέο κόμμα αποστασιοποιούνται σταδιακά και απέχουν από τις εκδηλώσεις, θέλοντας να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πορεία της κ. Μπακογιάννη. Ήδη ο Κ. Κιλτίδης βρίσκεται εκτός, ενώ αποστασιοποιημένος είναι ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την απόφαση της κ. Μπακογιάννη να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ενοχλημένος φέρεται και ο κ. Μαρκογιαννάκης, γιατί στην ψηφοφορία που προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή του στο σκάνδαλο της Ζήμενς το κόμμα του τήρησε τακτική… Πόντιου Πιλάτου, ψηφίζοντας λευκό.


Σχολιάστε εδώ