Συμβάσεις – εξπρές για 673 ανέργους

Τα προγράμματα αυτά δεν τα «τρέχουν» οι δήμοι, αλλά συγκεκριμένοι φορείς μέσω των οποίων διασφαλίζονται οι μισθοί και τα έξοδα ασφάλισης των ατόμων που θα προσληφθούν για να καλύψουν θέσεις σε διάφορους τομείς του δήμου, όπως π.χ. στην κοινωνική προσφορά και την πρόνοια, το πράσινο και τους κήπους κ.λπ.
Μέσω του προγράμματος αυτού θα απασχοληθούν 651 άτομα για διάστημα 5 μηνών. Ο γενικός σχεδιασμός είχε γίνει έπειτα από πρωτοβουλία της τότε υπουργού Λούκας Κατσέλη, προκειμένου να αξιοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για περιορισμό της ανεργίας. Παράλληλα ο δήμος θα συνεργαστεί με τη ΜΚΟ Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής για την αξιοποίηση προγράμματος που θα διασφαλίσει εργασία πεντάμηνης διάρκειας σε 22 άτομα.
Οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση τη μοριοδότηση που ισχύει για το ΑΣΕΠ. Επειδή εκφράστηκαν αντιρρήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος τόνισε: «Αν μπορούσαμε να κάνουμε 700 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, θα ήμασταν ευτυχείς. Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα.
Ωστόσο, επειδή ο Πειραιάς είναι η πιο επιβαρυμένη από την ανεργία περιοχή, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να διασφαλίσουμε θέσεις εργασίας για όσο περισσότερα άτομα μπορούμε, έστω και για λίγους μήνες».


Σχολιάστε εδώ