στα ενδότερα των ομάδων

=Έκλεισε ο κύκλος του Μάκη Ψωμιάδη και του Αχιλλέα Μπέου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής υποβίβασε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι επέβαλε ποινές… Μότζι στους δύο τέως παράγοντες.
=Τους απαγόρευσε διά βίου την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Κι αν υποθέσουμε ότι η απόφαση του υποβιβασμού μπορεί να πέσει σε δεύτερο βαθμό ή στο CAS όπου θα προσφύγουν οι δύο ομάδες, οι ποινές για Ψωμιάδη και Μπέο αποκλείεται να σβηστούν.
=Το πολύ πολύ να μειωθούν. Αλλά βρίσκονται και οι δύο σε μια ηλικία που ακόμα και δεκαετής απαγόρευση να τους επιβληθεί, η επιστροφή τους στο ποδόσφαιρο θεωρείται απαγορευτική.
=Και μπορεί η απόφαση να εκδόθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, αλλά ουσιαστικά οφείλεται στη διάθεση της Πολιτείας να επιβάλει την κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Παύλος Γερουλάνος το κατέστησε σαφές με κάθε τρόπο ότι η κυβέρνηση θέλει την εξυγίανση του αθλήματος.
=Υπέρ του υποβιβασμού Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου είχαν ταχθεί τις τελευταίες ημέρες και αρκετοί παράγοντες άλλων ομάδων. Θεωρούν ότι έτσι θα περιοριστούν σημαντικά οι απώλειες χρημάτων από τα χορηγικά προγράμματα του ΟΠΑΠ.
=Θα χρησιμοποιήσουν, μάλιστα, ως επιχείρημα την ποινή της πειθαρχικής επιτροπής στις διαπραγματεύσεις με τον οργανισμό. Θα επικαλεστούν την επιθυμία τους για αυτοκάθαρση που υλοποιήθηκε μέσα από την απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου στη Σούπερ Λίγκα.
=Αν οι ποινές μείνουν και σε δεύτερο βαθμό, θα κινδυνέψουν κι άλλες ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και δεύτερη δικογραφία, στην οποία εμπλέκονται και άλλες ΠΑΕ, για τις οποίες δεν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη.
=Τα ΜΜΕ γεμίζουν από καταγγελίες για νέες δωροδοκίες με αναφορές σε συγκεκριμένα ποσά. Θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση όσων έχουν έννομο συμφέρον να κινηθεί η διαδικασία και στη δεύτερη περίπτωση.
=Επίσης θα πρέπει να περιμένουν τις αντιδράσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Πρόκειται για δύο ομάδες που θεωρητικά έχουν πληγεί περισσότερο από την αλλοίωση των Πρωταθλημάτων, που κατήγγειλε και ο υπουργός Πολιτισμού.
=Ο Παύλος Γερουλάνος, πάντως, ήταν ο πρώτος που πάλεψε για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τα επεισόδια στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ανέδειξε την εξυγίανση του αθλήματος σε βασικό κυβερνητικό στόχο.
=Έβαλε, μάλιστα, στο παιχνίδι και τον Γιώργο Παπανδρέου. Με αποκορύφωμα την επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στο μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και με τον υπουργό Πολιτισμού.
=Το σημαντικό ήταν ότι ο Γερουλάνος δεν αρκέστηκε σε ευχολόγια. Αλλά προχώρησε σε έργα, όπως αποδεικνύεται και από τη νομοθετική παρέμβαση, η οποία ήταν έτοιμη την ημέρα άφιξης Πλατινί.
=Να επανέλθουμε στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Τόσο στην Παιανία, όσο και στα Σπάτα σκέφτονται σοβαρά να ζητήσουν την αλλαγή στον βαθμολογικό πίνακα κατά τα ιταλικά πρότυπα.
=Ειδικά στον Παναθηναϊκό, εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν τον τίτλο που κατέκτησε την προηγούμενη σεζόν ο Ολυμπιακός. Με σαφή πρόθεση να συνδέσουν τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά με τον Μπέο.
=Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν προκύπτει από το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης. Αλλά αν υποβληθεί τέτοιο αίτημα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουν η Πολιτεία και τα θεσμικά όργανα.
=Κερδισμένος από την ιστορία μπορεί να βγει και ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αν και η σωτηρία της Λάρισας ενδέχεται να του προκαλέσει πονοκεφάλους. Ειδικά από τη στιγμή που φέρεται να διασκέδαζε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον πρόεδρο της θεσσαλικής ομάδας, τον Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος ευνοήθηκε από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής.
=Φυσικά ο Πιλάβιος δεν έχει την παραμικρή σχέση με την επιβολή κυρώσεων σε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Αλλά στην Ελλάδα η τρίχα γίνεται εύκολα τριχιά και οι προσωπικές σχέσεις προσφέρουν ευκαιρίες για σενάρια, τα οποία βάζουν στο σημάδι άτομα υπεράνω υποψίας.
=Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η επιφυλακτικότητα που επέδειξε ο έτερος κερδισμένος της πρωτόδικης απόφασης, ο Πέτρος Θεοδωρίδης, στον σχολιασμό των εξελίξεων. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού εξέφραζε τον προβληματισμό του για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
=Επί της ουσίας, βέβαια, είχε τρελαθεί από τη χαρά του. Απλώς απέφυγε να εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, τις οποίες περίμενε εδώ και μέρες.
=Είναι ενδεικτικό ότι στις συζητήσεις του με Ζαγοράκη και Βρύζα αναφορικά με τα έμψυχα ανταλλάγματα του ΠΑΟΚ για τον Γεωργιάδη, ο Θεοδωρίδης ζητούσε πίστωση χρόνου, ώστε να οριστικοποιηθεί η παραμονή του Πανσερραϊκού στη Σούπερ Λίγκα. «Άλλους παίκτες θα πάρω εάν πέσουν οι δύο και μείνω εγώ και διαφορετικούς θα χρειαστώ στη Β’ Εθνική», έλεγε χαρακτηριστικά ο έμπειρος παράγοντας στους διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά».
=Ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς είναι ο Ηρακλής. Οι ανακατατάξεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ο «Γηραιός» δεν φαίνεται να γλιτώνει τον υποβιβασμό, παρά την αισιοδοξία του Ανδρέα Παντελή.
=Αισιόδοξος για την παραμονή του στον Άρη εμφανίζεται και ο Γιάννης Κόντης. Αν και ο Θανάσης Αθανασιάδης τον έχει κάνει στην άκρη, ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» άρχισε να προσεγγίζει τον Σάκη Τσιώλη.
=Ο Θεσσαλός έχει αποκτήσει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς όλοι πιστεύουν στη δουλειά του και θεωρούν ότι μπορεί να οδηγήσει τον Άρη στην κατάκτηση ενός τίτλου. Μετά την εμφάνιση στο φιλικό με την Πενιαρόλ, μάλιστα, ο Τσιώλης αύξησε τη δημοτικότητά του στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
=Είναι ενδεικτικό ότι ο Αθανασιάδης υλοποίησε την επιθυμία του για παραμονή του Τοπούζη στο ρόστερ του Άρη, παρά την αντίθεση εισήγηση του Κόντη. Ο νεαρός επιθετικός ακολούθησε και την αποστολή στο Ζέεφελντ, καθώς ο Τσιώλης θεωρεί ότι η έλλειψη σέντερ φορ μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να καλυφθεί προσωρινά από τον συγκεκριμένο παίκτη.
=Ένα σοβαρό ερώτημα που απασχολεί την ποδοσφαιρική πιάτσα αφορά στους παίκτες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου. Οι περισσότεροι βρίσκονται στο στόχαστρο πολλών ομάδων, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μάχη για την απόκτησή τους.


Σχολιάστε εδώ