Οι κάτοικοι της Αθήνας αδυνατούν να πληρώσουν άλλο…

Το δημοτικό συμβούλιο συγκλήθηκε την περασμένη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί με τεχνική έκθεση για την απογραφή των μέχρι τώρα ζημιών στην πολύπαθη πλατεία Συντάγματος.
Η κεντρικότερη πλατεία της χώρας στην πιο μίζερη εικόνα, που ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία. Πολίτες γνωστών και αγνώστων στοιχείων και προέλευσης, με πρόσχημα την ψευτοαγανάκτησή τους, βάλανε φωτιές, όπως λένε οι αναφορές, σε 176 κάδους απορριμμάτων και κάδους ανακύκλωσης. Κατέστρεψαν περίπου 200 επιδαπέδια καλαθάκια, λεηλάτησαν πολλές ηλεκτρονικές πινακίδες του δήμου, κατέστρεψαν στάσεις λεωφορείων, προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 50 καταστήματα γύρω από το Σύνταγμα.
Με σημαία την αγανάκτησή τους, αυτοί οι φιλοπάτριδες Έλληνες –ίσως και αλλοδαποί– αποφάσισαν να σπάσουν μάρμαρα και να καταστρέψουν παγκάκια, σιντριβάνια, κολονάκια και πεζοδρόμια, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα σώσουν τη χώρα από τον μαρασμό και την αδικία!
Η πιο διάσημη πλατεία καθρεφτίζει τον απόλυτο παραλογισμό. Σαν να μην έφτανε η οικονομική κρίση που πλήττει τα εισοδήματα όλων, έμποροι, καταστηματάρχες, ξενοδόχοι καλούνται να πληρώσουν το «μάρμαρο» και το κόστος της ανικανότητας του κράτους!
Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να πληρώσουν αυξημένα δημοτικά τέλη γι’ αυτούς που δηλώνουν αγανακτισμένοι και οι οποίοι έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο κέντρο της Αθήνας και αφήνουν τα αποκαΐδια τους στις κεντρικές πλατείες! Ως πότε θα μένουν ατιμώρητοι τέτοιου είδους βανδαλισμοί και αδικίες κατά των κατοίκων αυτής της πόλης;
Απευθύνομαι στην επίσημη πολιτεία και σ’ εσάς, κύριε δήμαρχε των Αθηναίων! Επιτέλους πρέπει να παρέμβουν εφαρμόζοντας τον νόμο, ώστε ο κάθε διαδηλωτής να μη ρημάζει την ξένη περιουσία… του βιοπαλαιστή καταστηματάρχη… του εμπόρου… του ξενοδόχου, να ξέρει ότι θα πληρώσει το… μάρμαρο και θα κάτσει στο σκαμνί.


Σχολιάστε εδώ